Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αθώωσε τον ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι προκειμένου να μιλήσει για την «κλιματική αλλαγή»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αθώωσε τον ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι προκειμένου να μιλήσει για την «κλιματική αλλαγή»

Έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για το κλίμα, στην ομιλία του στη Σύνοδο του ΟΗΕ, και της σύνδεσης ακραίων φαινομένων με την τραγωδία στο Μάτι.

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος και ξεκαθάρισε ότι η κλιματική αλλαγή «δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες», συνδέοντας τις παραπάνω δηλώσεις με την τραγωδία στο Μάτι και τους 102 νεκρούς…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε για άλλη μια φορά τον δρόμο της «πολιτικής ορθότητας» και εφόσον όλοι πρέπει να συμφωνήσουν για την απάτη της κλιματικής αλλαγής έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι αυτή ευθύνεται για τους 102 νεκρούς!

Όμως καμία «κλιματική αλλαγή» δεν ευθύνεται για τα μπαζωμένα ρέματα της Αττικής, τα παράνομα σπίτια μέσα σε πευκοδάση ή για την κρατική ανικανότητα να εκκενωθεί μια ολόκληρη περιοχή στην ώρα της. Καμία «υπερθέρμανση» δεν ευθύνεται για την ολιγωρία της κρατικής μηχανής και τις ελλείψεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Όλα αυτά είναι ευθύνη του Κράτους και μόνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως, προτίμησε να αθωώσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει αρεστός σε ένα ακροατήριο που πρέπει να αποδεχθεί την «κλιματική αλλαγή», ως το νέο αφήγημα του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης. Για τέτοια πολιτική «γενναιότητα» μιλάμε…

Exit mobile version