Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν πήγε καλά το ταξίδι του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Δεν πήγε καλά το ταξίδι του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη του έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΟΗΕ δεν πήγε καλά… χαρακτηρίζεται ως άχρωμη μετριότητα για τους εξής λόγους:

1) Δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον αμερικανό Πρόεδρο Trump. Οι δημοκρατικοί θα διεξάγουν έρευνα με προοπτική πρόταση μομφής στον αμερικανό Πρόεδρο για την Ουκρανία – πιθανόν το σχέδιο τους θα αποτύχει – και η εξέλιξη αυτή άλλαξε το πρόγραμμα του Trump. Λόγω αυτού του λόγου ακυρώθηκε η συνάντηση Trump με Μητσοτάκη μια συνάντηση που ούτως ή άλλως οι προσδοκίες ήταν χαμηλές. Μια 15λεπτη συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα θα είχε.

2) Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην συνάντηση Μητσοτάκη με Zaev τον Πρόεδρο των Σκοπίων που λόγω της ελληνικής ανευθυνότητας από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ονομάστηκαν Βόρεια Μακεδονία.
Ο Μητσοτάκης δήλωσε στον Zaev ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών… και τόνισε ότι πρέπει η συμφωνία να επισπευστεί ώστε να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις.

Δεν είναι λίγο παράξενο που ο έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν θα ψήφιζε την συμφωνία των Πρεσπών και ταυτόχρονα… ζητάει από τον Zaev να επισπεύσει την συμφωνία που ο ίδιος δεν θα ψήφιζε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ BANKINGNEWS.GR

Exit mobile version