Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε συνέδριο της Goldman Sachs ο πρωθυπουργός για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Σε συνέδριο της Goldman Sachs ο πρωθυπουργός για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

«Πωλείται Πατρίδα σε τιμή ευκαιρίας»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συνάντηση με 30 διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων αμερικανικών εταιρειών που διοργάνωσε η Goldman Sachs. Στη συνάντηση συζητήθηκε το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση για να καταστήσουν στην χώρα ένα φιλικό περιβάλλον για τους επενδυτές. Ακόμα στη συνάντηση αναφέρθηκε και η πορεία του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα και η εξομάλυνση των κόκκινων δανείων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις αποκρατικοποιήσεις που προωθούνται και υπογράμμισε τις αποκρατικοποιήσεις στα ΕΛΠΕ και το Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ δέχθηκε πολλές ερωτήσεις συνολικά για τον τομέα της Ενέργειας και έγιναν αναφορές στη ΔΕΗ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΠΑ.

Ένα τεράστιο «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» έχει βάλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πάνω από την χώρα, στην οποία αναμένεται να πέσουν σαν τα κοράκια, οι πολυεθνικές εταιρίες. Αυτό βλέπουν σαν «ανάπτυξη» οι νεοφιλελεύθεροι, όμως ακόμα και αυτό δεν θα είναι αρκετό για να επανεκκινήσει την οικονομία μας. Το ξεπούλημα μιας χώρας δεν την κάνει ανταγωνιστική αλλά δημιουργεί κράτη τύπου Αργεντινής στα οποία κυριαρχεί η φτώχια.

Το ζητούμενο λοιπόν, δεν είναι οι «επενδύσεις» μέσα σε ένα αποικιοκρατικό πλαίσιο που διαφυλάσσει μόνο τα κέρδη των πολυεθνικών, αλλά η πραγματική ανάπτυξη που μπορεί να έλθει μόνο με τον εθνικό προστατευτισμό στα ελληνικά προϊόντα και την ουσιαστική στήριξη της εθνικής παραγωγής σε συνδυασμό με την επένδυση στην εκπαίδευση και στις καινοτόμες τεχνολογίες.

Exit mobile version