Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μέγιστος υγειονομικός κίνδυνος για τους Έλληνες το κρούσμα ψώρας σε λαθρομετανάστες στις Σέρρες

Μέγιστος υγειονομικός κίνδυνος για τους Έλληνες το κρούσμα ψώρας σε λαθρομετανάστες στις Σέρρες

Επικίνδυνες μεταδοτικές ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί εδώ και δεκαετίες από την Ελλάδα ξαναγυρίζουν με τους λαθρομετανάστες για να απειλήσουν σοβαρά την υγεία των Ελλήνων.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2019, σύμφωνα το ρεπορτάζ του ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση, έκανε την εμφάνιση της στους λαθρομετανάστες που έχουν εγκατασταθεί από τους αριστεροδεξιούς πολιτικάντηδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στον καταυλισμό των Σερρών, η πολύ σοβαρή για την δημόσια υγεία μεταδοτική δερματοπάθεια της ψώρας.

Αναλυτικά η μετάδοση της ψώρας από το μολυσμένο δέρμα στο υγιές γίνεται λόγω του σχετικού ακάρεως (παράσιτο dermosarcoptes scabie) και οι επιπτώσεις δημιουργούν από τουλάχιστον πολύ έντονο κνησμό έως και πολύ σοβαρότερες επιπλοκές, όπως επιμολύνσεις των πληγέντων περιοχών.

Η ψώρα είναι μια άκρως μεταδοτική ασθένεια που έχουν φέρει μαζί τους οι λαθρομετανάστες και μεταδίδεται σχετικά εύκολα με οποιαδήποτε άμεση επαφή και κοινή παραμονή σε μια τοποθεσία, όπως για παράδειγμα ο συγχρωτισμός σε ένα σχολείο.

Συμπερασματικά, μεταδοτικές αρρώστιες που είχαν εξαφανιστεί τελείως ή σχετικά εντελώς από την Ελλάδα, όπως η φυματίωση, η πνευμονία και η ψώρα, κάνουν πάλι την επανεμφάνιση τους λόγω της άκρατης λαθρομετανάστευσης απειλώντας την υγεία των Ελλήνων κάθε ηλικίας. Δυστυχώς η ψήφος στην Νέα Δημοκρατία επιδεινώνει την απειλή της λαθρομετανάστευσης και του λαθρεποικισμού της Ελλάδος περισσότερο από τον ανθελληνικό ΣΥΡΙΖΑ με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των Ελλήνων και των παιδιών τους.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Exit mobile version