Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το δημοκρατικό “σύστημα”

Το δημοκρατικό “σύστημα”

Απόσπασμα από συζήτηση δημοσιογράφων σε δημοφιλέστατη πρωινή εκπομπή στο ραδιόφωνο, σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS:

«Στην προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπήρξε και πάλι ειδικό δικαστήριο. Τότε η δίωξη Παπανδρέου, ήταν αυτή που έδωσε το ισχυρότερο φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ. Στη Ν.Δ. το γνωρίζουν αυτό. Βέβαια καμία σύγκριση Ανδρέα και Αλέξη, αλλά νομίζω ότι δεν θέλουν να κάνουν το ίδιο λάθος, Έτσι θα γίνουν πολλά για την υπόθεση NOVARTIS, θα ακούγεται σε διαξιφισμούς στην Βουλή, αν γνώριζε ή δεν γνώριζε ο Τσίπρας, αλλά δεν θα υπάρξει δίωξη για τον πρώην Πρωθυπουργό. Δεν θα διωχθεί ένας τέως Πρωθυπουργός με μία μόνο δήλωση ότι γνώριζε».

Όποιος αναρωτιέται, τι είναι τελικά αυτό το «σύστημα» το οποίο εμείς οι Εθνικιστές πολεμάμε, δυστυχώς δεν υπάρχει μια λέξη που να το εξηγεί. Υπάρχει μια σειρά από γεγονότα και πράξεις που το περιγράφουν, κι όποιος δεν θέλει να εθελοτυφλεί, το βλέπει.

Αυτός ο μηχανισμός από δημοσιογράφους-αναλυτές, που μέσα από την δύναμη των ΜΜΕ, διαμορφώνουν γνώμες και αντιλήψεις, αυτός ο μηχανισμός είναι και αυτός, το «σύστημα». Σε πολύ λίγες φράσεις, με ωμή υποκρισία που θα ζήλευαν οι Φαρισαίοι, περιγράφονται όλα.

Προπαγάνδα και διπλά λόγια, με στόχο να πεισθεί η κοινή γνώμη, ότι δεν θα διωχθεί ο τέως Πρωθυπουργός, γιατί δεν είναι προς κομματικό συμφέρον της Ν.Δ. και αυτό είναι, μας λέει ο δημοσιογράφος, τελικά και προς όφελος της χώρας!

Η δικαιοσύνη στον κάλαθο των αχρήστων. Η δικαιοσύνη σε δεύτερη μοίρα, αν αυτό συμφέρει το κόμμα. Όχι, μας λένε, δεν είναι μια ύποπτη συμφωνία μεταξύ κάποιων που λυμαίνονται την εξουσία και κοροϊδεύουν τον λαό, καλύπτοντας ή κατασκευάζοντας σκάνδαλα. Όχι δεν έχει σημασία να ελεγχθούν οι κατέχοντες εξουσία κι αν παρανόμησαν ή όχι.

Σημασία έχει να περνάει ο μηχανισμός στον λαό, αληθοφανείς δικαιολογίες που να σκεπάζουν πως, όλοι είναι μια κλίκα και τελικά κανείς τους δεν τιμωρείται, μια που δεν θα διωχθεί, γιατί αυτό είναι το «έξυπνο» για το κόμμα…

Αν πάλι μιλούσαμε για απλούς πολίτες, τότε μια δήλωση, μια υπόνοια, μια ελάχιστη ατασθαλία θα ήταν αρκετή για να μπλέξει κάποιος από εμάς, σε τεράστιες δικαστικές διαμάχες, χρηματοβόρες, εξευτελιστικές, δυσφημιστικές και ψυχοφθόρες. Εκείνοι όμως που υπηρετούν, υλοποιούν, συνθέτουν το σύστημα, όχι βέβαια.

Η συνεργασία των συνασπισμού που αποτελεί το κόμμα των κομμάτων, είναι δικαιολογημένη, αν αυτό συμφέρει το κόμμα. Ποιο κόμμα; Μα αυτό που ψηφίσατε…

ΜΥΡΜΙΔΟΝΑΣ

Exit mobile version