Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένωση Αστυνομικών: Ενισχύστε τα τμήματα, αλλιώς βάλτε τους… λουκέτο!

Ένωση Αστυνομικών: Ενισχύστε τα τμήματα, αλλιώς βάλτε τους... λουκέτο!

Το χαρτί του «νόμου» και της «τάξης» παίζει το τελευταίο διάστημα η Νέα Δημοκρατία, που σέρνεται πίσω από την ατζέντα της Χρυσής Αυγής και την αγωνία του κόσμου βεβαίως για την εγκληματικότητα.

Για να έχει όμως επιτυχία ένα τέτοιο δόγμα απαιτούνται δύο πράγματα: Πρώτον και κύριον Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ που δεν υπάρχει στην περίπτωση της κυβερνήσεως Μητσοτάκη και δεύτερον η κατάλληλη επάνδρωση των αστυνομικών τμημάτων.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό, η ΝΔ προχώρησε σε ένα ακόμα επικοινωνιακό show με δημοσιεύματα του τύπου «οι αστυνομικοί επιστρέφουν στους δρόμους» και άλλα πολλά που όπως βλέπουμε δεν ανταποκρίθηκαν στην πραγματικότητα.

Σε τι κατάσταση βρίσκονται λοιπόν σήμερα τα αστυνομικά τμήματα; Την απάντηση δίνει η ίδια η Αστυνομική Ένωση με μια ανακοίνωση-φωτιά που επαναφέρει το θέμα του αποδεκατισμού των τμημάτων, των οφειλόμενων ρεπό των αστυνομικών, αλλά και της, ως εκ τούτου, μη εύρυθμης λειτουργίας τους…

Οι αστυνομικοί ζητούν από την Πολιτεία να ενισχύσει τα τμήματα με αστυνομικούς που εξέρχονται την επόμενη εβδομάδα από τις σχολές, ενώ υποστηρίζει πως αν δεν συμβεί αυτό τότε: «καλύτερα να τα κλειδώσουν και να τα καταργήσουν διότι είναι απαράδεκτο και παράλογο αστυνομικά τμήματα να λειτουργούν πλέον μόνο για τον τύπο και ως «ταμπέλα» Ελληνική Αστυνομία, μιας και επί της ουσίας, δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στο λειτούργημα το οποίο επιτελούν».

Φυσικά τα προβλήματα των αστυνομικών δεν δημιουργήθηκαν χθες, αλλά έχουν συσσωρευθεί εδώ και πολλά έτη και ειδικά στα χρόνια των μνημονίων, οι ελλείψεις στα Σώματα Ασφαλείας είναι τραγικές. Υποτίθεται όμως ότι η Νέα Δημοκρατία θα επίλυε μέρος αυτών των ζητημάτων. Αντί για αυτό όμως, προτιμά την επικοινωνιακή διαχείριση και επιτρέπει την περαιτέρω αποσύνθεση της Αστυνομίας και όχι μόνο…

Exit mobile version