Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το οριστικό τέλος της προστασίας πρώτης κατοικίας επιζητούν οι διεθνείς τοκογλύφοι

Το οριστικό τέλος της προστασίας πρώτης κατοικίας επιζητούν οι διεθνείς τοκογλύφοι

Το επίσημο τέλος της προστασίας της πρώτης κατοικίας δρομολογούν οι διεθνείς τοκογλύφοι,  αφού στην Βουλή δεν υπάρχει για αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο η Εθνική Αντιπολίτευση της Χρυσής Αυγής.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ των δανειστών, των επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς) και το κυβερνητικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας που συνεχίζει την ξενόδουλη οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζουμε ότι ο όρος “συστημική τράπεζα” σημαίνει το τραπεζικό ίδρυμα στην Ελλάδα που ανήκει σε ξένες επενδυτικές εταιρίες μέσω του τρίτου μνημονίου και που προστατεύεται από την χρεωκοπία με κόστος του Έλληνα φορολογούμενου μέσω των εκάστοτε διαχρονικών ανακεφαλαιοποιήσεων.

Φυσικά η απαίτηση των διεθνών τοκογλύφων για την περαιτέρω φτωχοποίηση των Ελλήνων βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από την δουλοπρεπή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με άρθρο της “Καθημερινής” της 25ης Σεπτεμβρίου 2019 η ΝΔ θα πάρει πρωτοβουλίες:

Η μετάφραση των παραπάνω σχετικά με το δυσμενές άμεσο κόστος στον Έλληνα φορολογούμενο είναι ως εξής:

1. οι διεθνείς τοκογλύφοι που ελέγχουν σήμερα τις τέσσερεις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ελλάδα επιθυμούν να διώξουν από τους ισολογισμούς τους τα κόκκινα δάνεια έτσι ώστε να ανέβει η τιμή των μετοχών δίνοντας τους υπερκέρδη

2. η μεταφορά των κόκκινων δανείων σε “εταιρίες διαχείρισης χρέους” θα ανοίξει τον δρόμο για ευκολότερες κατασχέσεις και εξώσεις. Με τις σημερινές πλήρως πολιτικά ελεγχόμενες συνθήκες, δηλαδή  με την προσωρινή απουσία την Χρυσής Αυγής από την Βουλή, οι δανειστές επιζητούν με ζέση την πλήρη κατάργηση του νόμου προστασίας της πρώτης κατοικίας.

3. μια μικρή έρευνα αγοράς για τα δάνεια που δίνουν σήμερα οι συστημικές τράπεζες δείχνουν την δυσκολία δανειοδότησης, για παράδειγμα τα υψηλά επιτόκια και οι αυστηρές απαιτήσεις εξασφαλίσεων σε ακίνητη περιουσία ή υπάρχοντες καταθέσεις.

4. δεν είναι παράξενο που η ξενόδουλη κυβέρνηση της ΝΔ ενδιαφέρεται για την κερδοφορία των ξενοκρατούμενων τραπεζών παρά για την ευημερία των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Συμπερασματικά πολύ σύντομα οι ιδιώτες και επιχειρηματίες δανειολήπτες θα συνειδητοποιήσουν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα διευκολύνει στο έπακρο σημείο την φτωχοποίηση τους.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Exit mobile version