Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία με ελάχιστη ανταπόκριση των φορολογούμενων στις 120 δόσεις

Εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία με ελάχιστη ανταπόκριση των φορολογούμενων στις 120 δόσεις

Στα 104,5 δισ. ευρώ το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία κατά τον Ιούλιο του 2019 με τη Νέα Δημοκρατία να θεωρεί επιτυχία την ένταξη στην ρύθμιση των 120 δόσεων μόνο ενός στους δέκα φορολογούμενους για το συνολικό ποσό των 3,3 δισ. ευρώ από τα οποία τα 0.9 δις ευρώ είναι φορολογικές προσαυξήσεις

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο θεωρούσε φοβερή επιτυχία ότι από το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία των 104,5 δισ. ευρώ οι φορολογούμενοι ρύθμισαν το ποσό των 3,3 δις ευρώ από το οποίο τα 0,9 δισ. ευρώ είναι προσαυξήσεις. Με απλά λόγια μόνο ελάχιστοι φορολογούμενοι επέλεξαν να αρχίζουν να αποπληρώνουν την υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που ήρθε σήμερα να εισπράξει η Νέα Δημοκρατία.

Επιπροσθέτως ένα σημαντικό σημείο αυτής της ρύθμισης είναι ότι έγινε διαθέσιμη στους φορολογούμενους μόνο για λίγες εβδομάδες, από τα μέσα ως τα τέλη Σεπτεμβρίου με μια μικρή παράταση ως τις 7 Οκτωβρίου. Επεξηγηματικά οι ξενόδουλες αριστεροδεξιές κυβερνήσεις καθαρά επιθυμούν την δήμευση της εμπράγματης περιουσίας των Ελλήνων μέσω της διατήρησης της υπερφορολόγησης αλλά και της ανάλγητης συμπεριφοράς στην ελάφρυνση των άδικων και μη ανταποδοτικών χρεών προς την εισπρακτική εταιρία της ΑΑΔΕ.

Ακριβώς άλλωστε το μήνυμα της εισπρακτικής εταιρίας ΑΑΔΕ των διεθνών τοκογλύφων είναι ξεκάθαρο. Όποιος φορολογούμενος δεν υπαχθεί στις 120 δόσεις θα υποστεί κατασχέσεις, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, ομολόγων, μετοχών, ασφαλιστήριων συμβολαίων και οποιασδήποτε άλλης εμπράγματης περιουσίας.

Συμπερασματικά μια πολιτική που θα μπορούσε να ελαφρύνει τα άδικα φορολογικά βάρη της αριστεράς που σέβεται και προσπαθεί να εισπράξει η Νέα Δημοκρατία θα ήταν η διαγραφή όλων των προσαυξήσεων, η αναδρομική μείωση των άδικων φόρων όπως για παράδειγμα στα τέλη κυκλοφορίας και η μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής των χρεών στην εφορία. Επίσης οι εισπραχθέντες φόροι να έχουν ανταποδοτική επίδραση με ευεργετικές δράσεις για την Ελληνική κοινωνία.

Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να ενημερωθούν για το οικονομικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής που εάν έμπαινε σήμερα σε δράση άμεσα θα καλυτέρευε κατά πολύ την οικονομική τους κατάσταση.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Exit mobile version