Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχεται οικονομική θύελλα στα χρόνια του Μητσοτάκη

Έρχεται οικονομική θύελλα στα χρόνια του Μητσοτάκη

Είπε πως θα φέρει την ανάπτυξη. Καλύτερα να μη το έλεγε… Πήγε στην Αμερική να συναντηθεί με τον Τραμπ και παραλίγο να καθαιρεθεί για πρώτη φορά στην Ιστορία, Πρόεδρος των ΗΠΑ! Έτσι και τώρα, που θέλει να φέρει οικονομική ανάπτυξη, όλα δείχνουν ότι έρχεται παγκόσμια οικονομική κρίση!

Όπως ανακοινώθηκε σφοδρός εμπορικός πόλεμος θα υπάρξει μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ καθώς οι υπηρεσίες του Aμερικανού αντιπροσώπου για το εμπόριο (USTR) δημοσιοποίησαν τον κατάλογο των ευρωπαϊκών εισαγόμενων προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν επιπρόσθετοι δασμοί ύψους από 10% ως 25%. Έτσι λοιπόν ο Αμερικανός πρόεδρος επιφέρει σημαντικό πλήγμα στις οικονομίες της Γερμανίας και της Γαλλίας αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών τους το προωθούν στις ΗΠΑ.

Ελιές, κρασιά, ουίσκι, τυριά, γιαούρτια, καφές, μπισκότα, άνορακ και αεροσκάφη: μια πλειάδα ευρωπαϊκών προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ θα υποστεί το κόστος της σύγκρουσης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες για τις επιδοτήσεις στην ευρωπαϊκή κατασκευάστρια αεροσκαφών Airbus.

Exit mobile version