Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Μητσοτάκης, η κλιματική αλλαγή και το Μάτι

Ο Μητσοτάκης, η κλιματική αλλαγή και το Μάτι

Τον Ιούλιο του 2018 είχε δηλώσει για την τραγωδία στο Μάτι:

«Αδυνατώ να καταλάβω τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση. Ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω. Και νομίζω δεν το καταλαβαίνει και η μεγάλη πλειοψηφία … Πραγματικά, αναρωτιέμαι πώς κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται σήμερα και συνεχίζουν μακάριοι να ασκούν τα καθήκοντά τους. Δεν αναφέρομαι μόνο στον ίδιο τον κ. Τσίπρα, αλλά ο κ. Τόσκας, ο κ. Σκουρλέτης, η κυρία Δούρου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο αρχηγός της Αστυνομίας φέρουν μεγάλες ευθύνες.»

Και ενώ κατηγορούσε τον Αρχηγό της Αστυνομίας για την τραγωδία, τον διόρισε σαν πρωθυπουργός Γενικό Γραμματέα Υπουργείου! Αλλά και για την πυρκαγιά στο Μάτι άλλα είπε στην ομιλία του στον ΟΗΕ. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου πέρυσι, μια μικρή πυρκαγιά ξέσπασε σε λόφο έξω από την Αθήνα. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν χιλιάδες τέτοιες φωτιές κάθε χρόνο. Αυτή, όμως, ήταν διαφορετική. Οδηγημένη από ισχυρότατους ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφτασε στην προαστιακή κωμόπολη του Ματιού. Μόλις μπήκε στην πευκόφυτη οικιστική περιοχή, κατέστη αδύνατο να περιοριστεί. Οι άνθρωποι έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους πριν δοθεί οιαδήποτε εντολή εκκένωσης. Εκατόν δύο δεν τα κατάφεραν. Πέθαναν σε μία πύρινη κόλαση. Όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Η καταστροφή του Ματιού συγκλόνισε βαθύτατα την ελληνική κοινωνία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής».

Δεν έφταιγε, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δημόσιες αρχές, έφταιγε η κλιματική αλλαγή! Τι να πει αλήθεια τώρα; Οι εκλογές πέρασαν… 

Exit mobile version