Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Coca-Cola και ο Παρθενώνας

Η Coca-Cola και ο Παρθενώνας

Ο κ. Μαρλαφέκας, εκ μέρους της εταιρείας των αναψυκτικών Λουξ, κατήγγειλε την πολυεθνική εταιρεία Coca-Cola, η οποία κακώς και άνευ αδείας χρησιμοποιεί σαν σύμβολό της στις φιάλες της τον Παρθενώνα. Δυστυχώς αυτό που θα έπρεπε να είναι καθήκον του κράτους, το ανέλαβε μία ιδιωτική εταιρεία!

Στο στόχαστρο του είναι πέρα από την Coca-Cola και ο τρόπος που είχε λειτουργήσει το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο Πολιτισμού το οποίο σύμφωνα με τον κ. Μαρλαφέκα δεν ενήργησε με τρόπο ώστε να αποτρέψει την χρήση ενός εθνικού μνημείου. “Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν κινήθηκε όπως θα έπρεπε, έστω και όταν του έγινε καθυστερημένα γνωστή η πρακτική της Coca-Cola. Θα μπορούσε να αποκομίσει κάποια κέρδη όπως γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο εξωτερικό. Εμείς με αυτό που κάνουμε θέλουμε να αποτρέψουμε να δημιουργηθεί κάποιο θέσφατο. Να μην μπορεί να έρχεται οποιοσδήποτε από κάθε γωνιά του πλανήτη και να βάζει με το έτσι θέλω ένα εθνικό μνημείο μας στις συσκευασίες του χωρίς να τηρήσει κάποιους κανόνες” εξήγησε ο κ. Μαρλαφέκας.

Κανονικά και από σεβασμό στο υπερτάτου κάλλους αυτό μνημείο του Ελληνισμού, δεν θα έπρεπε να παραχωρείται σε κανέναν η χρήση του, όμως αυτά είναι λεπτομέρειες για τους αμερικανόδουλους που μας κυβερνάνε είτε αριστερούς, είτε “δεξιούς”, αφού ως γνωστόν η Coca-Cola δεν είναι τίποτε άλλο από το σύμβολο του american way of life.

Exit mobile version