Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρωινό Μητσοτάκη – Πομπέο στο Χίλτον με κυρίως πιάτο τον ενεργειακό πλούτο της Ελλάδος

Πρωινό Μητσοτάκη - Πομπέο στο Χίλτον με κυρίως πιάτο τον ενεργειακό πλούτο της Ελλάδος

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο ολοκλήρωσε την επίσκεψη στο προτεκτοράτο του Ελλαδιστάν και οι εγχώριοι δουλικοί πολιτικάντηδες ακόμα… πανηγυρίζουν για τις χάντρες και τα καθρεφτάκια που άφησε πίσω του.

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί ως επιτυχία την δήλωση Πομπέο “για την αντίθεση των ΗΠΑ στις παράνομες ενέργειες και γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ“, αλλά δεν φαίνεται να ανησυχεί καθόλου που για μια ακόμη φορά ο αμερικανικός παράγοντας μένει στα λόγια, τηρεί ίσες αποστάσεις και προωθεί ουσιαστικά την λύση της συνδιαχείρισης με τους τούρκους των πλούσιων κοιτάσμάτων του Αιγαίου.

Επιπλέον, ο ίδιος ο Πομπέο ξεκαθάρισε πως η υπογραφή της αναθεωρημένης συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τη στάση της Άγκυρας και πως η διαμάχη στην κυπριακή ΑΟΖ δεν πρέπει να στρατιωτικοποιηθεί. Με άλλα λόγια οι φρεγάτες του αμερικανικού στόλου δεν είναι για να λύνουν διενέξεις μεταξύ “συμμάχων”. Κάντε μοιρασιά και λύστε το πρόβλημα μόνοι σας!

Εξάλλου δεν είναι κρυφό πως ο στόχος της Ουάσιγκτον είναι ν’ απαγκιστρώσει την Τουρκία από τη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας και όχι να διακόψει τις σχέσεις μαζί της ούτε φυσικά να πριμοδοτήσει την ελληνική πλευρά. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών φεύγει με γεμάτο το καλάθι από την Ψωροκώσταινα, αφού η αναθεωρημένη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που υπογράφηκε ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ είναι εξαιρετικά επωφελής συμφωνία για τους υπερατλαντικούς αφέντες.

Ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην ΝΑ Μεσόγειο και το κλειδί της συμφωνίας είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο θα αξιοποιηθεί εμπορικά και στρατιωτικά. Είναι ένα ακόμα άνευ όρων και ανταλλάγματος δώρο της Ελλάδος στις ΗΠΑ που θα λειτουργήσει ως άνοιγμα για τις βαλκανικές χώρες προς τη Μεσόγειο, αλλά και ως ενεργειακός κόμβος (TAP, IGB, τερματικός σταθμός επεξεργασίας φυσικού αερίου κτλ).

Ο Μητσοτάκης από την άλλη απόλαυσε το american breakfast του Χίλτον και την θέα από το Galaxy… Ο πρωθυπουργός του Ελλαδιστάν έδωσε γη και ύδωρ και πήρε τις πομπώδεις δηλώσεις του Πομπέο.“Δίκαια” μοιρασιά!

Exit mobile version