Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επενδύσεις και γύμνια

Επενδύσεις και γύμνια

Παραφράζοντας το γνωστό ξεκίνημα των παραμυθιών: «κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δως της κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινήσει» η Νέα Δημοκρατία μας αφηγείται την δική της παραλλαγή: «μπλε κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη…». Αναφέρομαι βεβαίως στο παραμύθι των επενδύσεων, που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία, επειδή είναι «σοβαροί» οι πολιτικοί της…

Κλώτσο έδωσαν λοιπόν οι εκλογές και το παραμύθι ξεκίνησε. Ταξίδια ανά τον κόσμο οι σοβαροί πολιτικοί για να προσελκύσουν επενδύσεις, Όπως ας πούμε ο Γεωργιάδης. Πήγε στην Νέα Υόρκη για να παρουσιάσει σε επενδυτές τις ευκαιρίες που τους προσφέρει η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και να τους πείσει να επενδύσουν. Ο Γεωργιάδης σήκωσε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε σχετικές δηλώσεις στους τηλεοπτικούς φακούς και τώρα ταξιδεύει στις ΗΠΑ.

Βέβαια μην περιμένετε επενδύσεις. Πρώτον διότι είναι ο ίδιος που έβγαινε επί κυβερνήσεως Σαμαρά και έκανε τις επαίσχυντες, ερασιτεχνικές και αποτυχημένες εξ αποτελέσματος δηλώσεις: «η Ελλάδα είναι φθηνή, σας συμφέρει, ελάτε να επενδύσετε». Άρα είναι προφανές ότι δεν κάνει ο άνθρωπος. Δεν έχει την παραμικρή γνώση και ικανότητα να προσελκύσει επενδύσεις.

Δεύτερον, διότι οι ελέγχοντες τα ισχυρά κεφάλαια προς επένδυση, δεν είναι αμερικανάκια. Θέλουν απέναντί τους ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο, των οποίων ο λόγος μετράει, και με τους οποίους μπορούν να σχεδιάσουν κάποια επένδυση.

Ο Γεωργιάδης, είναι γνωστός σε όλους, για τις σχεδόν καθημερινές αλλαγές απόψεών του. Κάποτε γέμιζε αφίσες την Αθήνα που έλεγαν: «αν δεν θέλεις τζαμί, ψήφισε Γεωργιάδη». Και ύστερα ψήφιζε υπέρ του τζαμιού στην Βουλή. Κάποτε «τραμπούκιζε» τους ψηφοφόρους λέγοντας ότι όποιος ψηφίσει Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει κλέφτες και θα είναι συνένοχος. Κάποτε έβριζε τον Σαμαρά, κάποτε έβριζε τον Μητσοτάκη. Και τώρα είναι υπουργός της Νέας Δημοκρατίας. Όμως με φαιδρότητες και καρναβαλισμούς των καναλιών, επενδύσεις δεν έρχονται.

Εκτός βέβαια κι αν η λέξη είναι κωδική. Αν δηλαδή αυτό που λένε σε μας «επενδύσεις» είναι το ξεπούλημα των ασημικών, των χαλιών και των κουστουμιών από την ντουλάπα. Ναι, γι’ αυτό πράγματι είναι ικανή η Νέα Δημοκρατία. Μπορεί να ξεπουλήσει ότι πιάσει στα χέρια της. Εμείς θα σφίγγουμε το ζωνάρι κι αυτοί θα μας σφίγγουν τον λαιμό.

Καμία από τις κυβερνήσεις των τελευταίων είκοσι (τουλάχιστον) ετών δεν έκανε επενδύσεις. Έκανε σκάνδαλα, φούσκες και χρέωνε όλο και περισσότερο την χώρα.
Χαρακτηριστική απόδειξη των ανωτέρω, είναι η αποκάλυψη που έκανε ο διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής – Τεχνικής Συνεργασίας, Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, ότι η Μόσχα έκανε πρόταση στην Αθήνα για συμπαραγωγή τυφεκίων Καλάσνικωφ! Ο Σουγκάγιεφ δήλωσε ότι έχουν συζητηθεί σχέδια και αναμένουν την απάντηση της Αθήνας, η οποία δεν απαντά…

Το παραμύθι συνεχίζεται λοιπόν. Οι διάφοροι Γεωργιάδηδες κάνουν πολιτική «καναλιών» και οι πραγματικές επενδύσεις, μένουν αναπάντητες και απαξιωμένες, αποκαλύπτοντας ότι: «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός».

ΜΥΡΜΙΔΟΝΑΣ

Exit mobile version