Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ν.Γ. Μιχαλολιάκος: Ψήφο στους Έλληνες Ομογενείς – BINTEO

YouTube Poster

Ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα οι επαφές Μητσοτάκη με τους “αντιπάλους” πολιτικούς Αρχηγούς σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο, την συνταγματική αναθεώρηση και την ψήφο των Ομογενών.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του Γενικού Γραμματέα, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου στις 21 Ιουλίου 2016 κατά την συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, τότε που κάποιοι συκοφάντες ισχυρίζονταν ότι η Χρυσή Αυγή θα ψηφίσει τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι άλλοι ότι θα ταχθεί στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού υπενθυμίσουμε στα παπαγαλάκια πως η Χρυσή Αυγή ΔΕΝ γίνεται ουρά κανενός και ότι αποχώρησε, απέχοντας από την συγκεκριμένη διαδικασία – παρωδία, επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση του Λαϊκού Συνδέσμου για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες Ομογενείς. Είναι αυτοί οι Έλληνες που εκδιώχθηκαν από την αντεθνική πολιτική του σαθρού πολιτικού κατεστημένου και επιζητούν μια αληθινά πατριωτική αλλαγή στην Χώρα μας!

“Επιπλέον, υπάρχουν σοβαρά θέματα, τα οποία έχουν να κάνουν με την αντιπροσώπευση του ελληνικού λαού και σε αυτόν το νέο εκλογικό νόμο. Και θα αναφερθώ επί του προκειμένου στο άρθρο 51 του Συντάγματος.

Πιο συγκεκριμένα, στην παράγραφο 4 του άρθρου 51, η οποία ψηφίστηκε στην αναθεώρηση του 2001, πριν από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια δηλαδή, αποφασίστηκε και ενετάχθη στο Σύνταγμα των Ελλήνων ότι «Οι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την επικράτεια. Νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των 2/3 του όλου αριθμού των Βουλευτών…», αυτό που θέλατε, θέλετε δηλαδή «…μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την επικράτεια», δηλαδή τους Ομογενείς.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση φωτογραφίζει, τόσο τους ομογενείς όσο και τους τετρακόσιους είκοσι επτά χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες, που εξορίστηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τόσο του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι, φτάνει, δεν στέκει πλέον το επιχείρημα ότι εσείς ήρθατε να διορθώσετε την πολιτική του μνημονίου. Μνημόνιο εφαρμόζετε. Σχεδόν δύο χρόνια κλείνετε σε λίγο καιρό. Μην το λησμονείτε. Μην παριστάνετε τους αθώους του αίματος του ελληνικού λαού που ρέει από την εθνοκτόνο πολιτική των μνημονίων!

Συνεχίζω, λοιπόν, με την παράγραφο 4 του άρθρου 51 του Συντάγματος, το οποίο λέει: «Ως προς τους εκλογείς αυτούς, η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών, δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλα πρόσφορα μέσα». Ιδού, λοιπόν, από το 2001. Και βγήκε προχθές Υπουργός της Κυβερνήσεώς σας και είπε: «Δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε απογραφή των ομογενών». Γιατί; Αφού λέτε ότι θα κάνετε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019. Δεν προλαβαίνετε σε τρία χρόνια να κάνετε απογραφή των ομογενών; Ή μήπως δεν σας αρέσει να ψηφίσουν οι Ομογενείς και αυτοί που έχετε διώξει με τα μνημόνια; Διότι είναι βέβαιο ότι όλοι αυτοί δεν θα είναι εκλεκτοί πελάτες σας, διότι ξεριζωμένοι από την πατρική τους γη δεν είναι υποχείριοι του πελατειακού κράτους.

Δεν περιμένουν διορισμό, δεν περιμένουν δάνειο, δεν περιμένουν μετάθεση. Είναι ελεύθεροι Έλληνες, που σε παλαιότερους χρόνους ήρθαν και πολέμησαν και πέθαναν για την Ελλάδα.

Διαβάστε ιστορία, στους Βαλκανικούς Πολέμους πόσοι ήρθαν από την Αμερική και πόσοι ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδος. Διαβάστε για τον Δήμαρχο της Λεμεσού, τον Σώζο, ο οποίος πέθανε στο Μπιζάνι. Ε, σε αυτούς δεν αναγνωρίζετε δικαίωμα ψήφου, τη στιγμή που αναγνωρίζετε δικαίωμα ψήφου σε κάποιους που φέρατε εδώ και τους ονομάζετε Έλληνες με έναν αντισυνταγματικό νόμο, τον οποίο ψηφίσατε, που είναι αντιγραφή του νόμου Ραγκούση, ενός όντως αντισυνταγματικού νόμου”.

Exit mobile version