Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έργο Κικίλια: 52χρονη πέθανε από καρδιακό, επειδή δεν λειτουργεί η θωρακοχειρουργική στην Πάτρα!

Έργο Κικίλια: 52χρονη πέθανε από καρδιακό, επειδή δεν λειτουργεί η θωρακοχειρουργική στην Πάτρα!

Κάποιοι αφελείς συμπολίτες μας είχαν την ψευδαίσθηση ότι η αλλαγή κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ θα βελτιώσει την κατάσταση στους τομείς της καθημερινότητας, όπως η οικονομία, η Υγεία και η ασφάλεια. Η σκληρή πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει, καθώς αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει το καταστροφικό έργο του Τσίπρα σε όλους τους τομείς.

Όπως τα άφησε ο Πολάκης, τα συνεχίζει ο Κικίλιας, καθώς ήρθε χθες στο φως η έλλειψη θωρακοχειρουργικής κλινικής στην Πάτρα (επαναλαμβάνουμε στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, στην Πάτρα!) μετά την τραγωδία στην Αρχαία Ολυμπία και τον θάνατο 52χρονης καθηγήτριας.

Το Σάββατο μία 52χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή λόγω σοβαρού καρδιολογικού προβλήματος στη διαδρομή για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η 52χρονη γυναίκα, που ήταν καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συμμετείχε στο 28ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία, όταν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια περιπάτου στο κέντρο της Ολυμπίας.

Το ασθενοφόρο την παρέλαβε 40 λεπτά αργότερα και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Πύργου, όπου εκεί διαπιστώθηκε πως, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, έπρεπε να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Πύργου διέγνωσαν κολποκοιλιακό διαχωρισμό, μία πάθηση που θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή και θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Ωστόσο, η Θωρακοχειρουργική Κλινική στο Ρίο δεν λειτουργεί κι έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μία τέτοια οξύτατη κατάσταση. Από την Αρχαία Ολυμπία, λοιπόν, η άτυχη 52χρονη γυναίκα θα έπρεπε να φτάσει στα Ιωάννινα.

Τελικά, η 52χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αρτας όπου διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός της. Χαρακτηριστικό για τη συγκεκριμένη τραγική υπόθεση είναι πως το τμήμα της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας της Θωρακοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο είναι έτοιμο, αλλά από το 2017 δεν λειτουργεί γιατί δεν υπάρχουν καρδιοχειρουργοί.

Ακόμα ένα… επίτευγμα της “σοβαρής” κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Exit mobile version