Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από τον Οκτώβριο του 2013 στο 2019 – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Από τον Οκτώβριο του 2013 στο 2019 - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Ημέρες του Οκτωβρίου του 2013 σε ένα κελί των φυλακών Κορυδαλλού γράφοντας τα παρακάτω λόγια:

“Το πρωινό του Σαββάτου της 28ης Σεπτεμβρίου του 2013 ήταν για εμένα και τους Συναγωνιστές μου ένα διαφορετικό πρωινό. Ήταν γύρω στις οκτώ το πρωί όταν εισέβαλλαν στην κατοικία μου αστυνομικοί με εισαγγελέα. Η συνέχεια στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Είχε πάει τρεις το μεσημέρι και κάθε τυπική διαδικασία είχε λήξει. Θα έπρεπε, λοιπόν, να οδηγηθούμε στον εισαγγελέα.

H προσαγωγή μας, όμως, έπρεπε να γίνει την ώρα του δελτίου ειδήσεων, βορά και θέαμα ρωμαϊκού ιπποδρόμου για τα κανάλια των «νταβατζήδων». Έτσι και έγινε. Λίγο πριν τις οκτώ από την κεντρική είσοδο, φορώντας χειροπέδες και με μασκοφόρους να μας κρατούν, μας έβγαλαν από την κεντρική είσοδο, όπου περίμεναν δεκάδες, εάν όχι εκατοντάδες κάμερες…

Σίγουρα θα απογοητεύθηκαν, αφού δεν είδαν σκυμμένα πρόσωπα αλλά υπερήφανους άνδρες που βροντοφώναζαν το φρόνημά τους, περιφρονώντας τόσο τους υπαλλήλους αυτής της άθλιας σκευωρίας, όσο και τα κοράκια των ΜΜΕ. Φωνάξαμε «Ζήτω η Χρυσή Αυγή, Ζήτω η Νίκη» και αυτοί με μανία πρεζάκια έπαιρναν συνεχώς με τις κάμερες. Μια άθλια παράσταση για το δελτίο των 8, με κομπάρσους μια αξιολύπητη πολιτική ηγεσία, την ίδια την αστυνομία και φυσικά τους δεσμοφύλακες της σκέψης, τα κοράκια των ΜΜΕ.”

Αυτά γινόντουσαν τότε και με αφορμή τις διώξεις και την τρομοκρατία έφυγαν πολλοί από κοντά μας και πήγαν σπίτια τους με έναν φόβο στην καρδιά τους ότι το σύστημα έχει αποφασίσει να μας κτυπήσει σκληρά και αυτοί θέλουν την ησυχία τους. Όμως, έμειναν πολλοί μαζί μας και μέσα πάλι από τις φυλακές, για όλους αυτούς, που ήτανε στο πλευρό μας τις σκληρές εκείνες ημέρες απηύθυνα το παρακάτω μήνυμα μέσα από την φυλακή:

ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ: Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, από το κελί της φυλακής μου σφίγγω το χέρι καθενός και καθεμιάς από εσάς και σας βροντοφωνάζω με όλη τη δύναμη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΨΥΧΗΣ μου: ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ. Ανθρωπάκια είναι μοιραία και άβουλα, που θα παραμερίσει ο παγερός και αδυσώπητος αγέρας της ιστορίας που έρχεται.

Έστησαν με χειροπέδες και μασκοφόρους ένα ολόκληρο σόου με τα αφεντικά τους των καναλιών με το βρώμικο χρήμα για να ΣΑΣ ΦΟΒΙΣΟΥΝ, αλλά τελικά δεν τους πέρασε. Ούτε εμείς σκύψαμε το κεφάλι, ούτε εσείς με τις εικόνες του φόβου που έδειξαν, μπόρεσαν να σας λυγίσουν. Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, από το κελί της φυλακής καλώ όλους και όλες σας να συνεχίσετε τον υπέροχο και σκληρό αγώνα μας. ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ! Είναι ένα τίποτα, είναι μια αυταπάτη, ένας γίγας μη πήλινα πόδια, ένας πύργος στην άμμο, μια θλιβερή παρέα με κάποιους κακοπληρωμένους μισθοφόρους δίπλα τους. Πολεμήστε τους και η ώρα της δικαιοσύνης θα έρθει.

Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια. Έφυγαν πολλοί, ήλθαν άλλοι, κάποιοι που ορκιζόντουσαν πίστη λιποτάκτησαν, αλλά η Σημαία μας παραμένει ψηλά και το χρέος μας ακέραιο. Είμαστε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που έγραψε Ιστορία και θα συνεχίσει να γράφει…

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Exit mobile version