Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το μεγάλο κόλπο της ΝΔ: Αύξηση του ΕΝΦΙΑ μέσω της ανόδου των αντικειμενικών αξιών

Το μεγάλο κόλπο της ΝΔ: Αύξηση του ΕΝΦΙΑ μέσω της ανόδου των αντικειμενικών αξιών

Κατακόρυφη αύξηση του ΕΝΦΙΑ μέσω του κόλπου της ανόδου των αντικειμενικών αξιών είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ που διατυμπάνιζε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία.

Στις 4 Οκτωβρίου 2019 η πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε την αύξηση των αντικειμενικών αξιών εκτοξεύοντας την φορολογική αδικία του ΕΝΦΙΑ στα ύψη.

Με αυτό το κόλπο οι προεκλογικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας ακυρώνονται στην πράξη αφού ο φόρος για την κατοχή ακίνητης περιουσίας θα είναι από τον αμέσως επόμενο χρόνο σημαντικά μεγαλύτερος. Αναλυτικά οι φοροελαφρύνσεις που είχαν εξαγγελθεί ανερχόντουσαν στο ποσό των 1,2 δισ. ευρώ ενώ τα τωρινά φορολογικά βάρη εκτιμώνται στο ποσό των 1,9 δισ. ευρώ,

Αναλυτικά θα υπάρξει εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες, θα οριστούν νέες τιμές ζώνης και οι αντικειμενικές αξίες θα επεκταθούν σε περίπου 7 χιλιάδες περιοχές σε όλη την επικράτεια.

Δυστυχώς η παραπάνω αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα συμπαρασύρει και άλλους 18 φόρους και τέλη που βαρύνουν στην ακίνητη περιουσία, Χαρακτηριστικά θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων, ο φόρος γονικής παροχής, ο φόρος δωρεάς, ο φόρος κληρονομιάς, ο ΦΠΑ στα νεόδμητα κτίσματα που δεν αποτελούν πρώτη κατοικία, το τέλος ακίνητης περιουσίας και ένα σωρό άλλοι φόροι και πολεοδομικά πρόστιμα.

Συμπερασματικά η Νέα Δημοκρατία διατηρεί και επαυξάνει την ίδια πολιτική καταλήστευσης της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Λαού με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνη διέξοδος από το καταστροφικό δίπολο του αριστεροδεξιού καθεστώτος η ενδυνάμωση της πολιτικής δύναμης της Χρυσής Αυγής.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Exit mobile version