Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν μαζεύονται οι τούρκοι: “Η διακήρυξη Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου δεν έχει καμία αξία”

Δεν μαζεύονται οι τούρκοι: “Η διακήρυξη Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου δεν έχει καμία αξία”

Στα παλαιότερα των υποδημάτων γράφουν οι “καλοί γείτονες” τούρκοι τις δήθεν παρατηρήσεις από τον αμερικανικό παράγοντα, καθώς και τις κοινές διακηρύξεις Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, αφού για αυτούς δεν έχουν καμία αξία! 

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ακόμα μία προκλητική ανακοίνωση, υποστηρίζοντας πως η διακήρυξη που υπέγραψαν την Τρίτη Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος «δεν έχει καμία αξία και είναι αβάσιμη».

Στην ίδια ανακοίνωση οι τούρκοι επιτίθενται σε Ελλάδα και Κύπρο γράφοντας ότι «η διακήρυξη αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα για το πώς το δίδυμο Ελλήνων/Ελληνοκυπρίων εμπλέκει περιφερειακές χώρες και τις χρησιμοποιεί ως εργαλεία για τις μαξιμαλιστικές εθνικές τους πολιτικές και σε βάρος του διεθνούς δικαίου».

Οι τούρκοι κατηγορούν επίσης την ελληνοκυπριακή πλευρά για το γεγονός ότι δεν έχει επιλυθεί ακόμα το Κυπριακό γράφοντας ότι «η πλευρά που απέρριψε το σχέδιο Ανάν το 2004 και έφυγε από το τραπέζι στο Κραν Μοντανά το 2017 είναι γνωστή σε όλους».

Η Άγκυρα σημειώνει, τέλος, ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο».

Η επίσκεψη Πομπέο στην Χώρα μας έχει… απτά αποτελέσματα! Επαναλαμβάνουμε: μόνο μια πολιτική αντιλαμβάνονται οι τούρκοι, όχι αυτήν της “ελληνοτουρκικής φιλίας”, αλλά των κανονιοφόρων!

Exit mobile version