Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πήραν αέρα οι “φίλοι” μας: Ζήτημα “τουρκικής” μειονότητας σε Ρόδο και Κω θέτει η Άγκυρα

Πήραν αέρα οι “φίλοι” μας: Ζήτημα “τουρκικής” μειονότητας σε Ρόδο και Κω θέτει η Άγκυρα

Η αποθράσυνση των “καλών γειτόνων” τούρκων έχει ξεπεράσει προ πολλού τα εσκαμμένα και δεν θα αργήσει η ώρα που θα φτάσουν να διεκδικούν και τον Παρθενώνα.

Αφού έχουν απέναντί τους νεοραγιάδες υποχωρητικούς πολιτικάντηδες, στις 10 –  11 Οκτωβρίου διοργανώθηκε Διεθνές Συμπόσιο για τους «τούρκους» σε Ρόδο και Κω, που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των μουσουλμάνων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσου (ROISDER).

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο Συμπόσιο, η Άγκυρα τόνισε πως δεν υπάρχει “τουρκική” μειονότητα μόνο στη Θράκη, αλλά και στην Ρόδο και την Κω και εξέφρασε την ανησυχία της για την εξαφάνιση των μουσουλμανικών περιουσιών των τούρκων που ζούσαν σε αυτές τις περιοχές.

«Ο κύριος σκοπός του συμποσίου είναι η ευαισθητοποίηση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τα οθωμανικά-τουρκικά αρχιτεκτονικά έργα, τα οποία παρέμειναν στα νησιά της Δωδεκανήσου, τις πωλήσεις και τους πλειστηριασμούς τουρκο-μουσουλμανικών ιδρυμάτων στη Ρόδο και την Κω», έγραψε ο τουρκικός Τύπος.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι περίπου το 90% των μουσουλμανικών ιδιοκτησιών στα Δωδεκάνησα έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Υποστηρίζεται ακόμη ότι στα νησιά της Δωδεκανήσου φιλοξενείται μια τουρκική-μουσουλμανική μειονότητα περίπου 6.000 ανθρώπων.

Ο Kaymakci δήλωσε ότι οι «τούρκοι των Δωδεκανήσων» αντιμετωπίζουν πολυάριθμα προβλήματα σχετικά με το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση, την ελευθερία της λατρείας και άλλα δικαιώματα. Πρόσθεσε ότι κατά τη δεκαετία του 1970 τα τουρκόφωνα σχολεία στα Δωδεκάνησα έκλεισαν και η Ελλάδα σταμάτησε να τους αποκαλεί τούρκους, αποκαλώντας τους αντ’ αυτού Έλληνες μουσουλμάνους. «Σήμερα, τα παιδιά των τούρκων των Δωδεκανήσων στερούνται του δικαιώματός τους να μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα», τόνισε.

Την ίδια ώρα στην Πατρίδα μας κυριαρχούν τα τουρκοσήριαλ και τα τηλεσκουπίδια του Ατζούν και όποιος μιλήσει για τον κίνδυνο της λαθρομετανάστευσης χαρακτηρίζεται αυτόματα ρατσιστής και απομονώνεται. Οι τούρκοι δυστυχώς βρίσκουν την ευκαιρία και τα κάνουν!

Exit mobile version