Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τι συμβαίνει στο πολεμικό Ναυτικό;

Τι συμβαίνει στο πολεμικό Ναυτικό;

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί η κλιμάκωση των κακών ειδήσεων για το Πολεμικό Ναυτικό. Δεν είναι πολύς καιρός από την σκανδαλώδη κλοπή αντιαρματικών πυραύλων, χειροβομβίδων και άλλων πυρομαχικών από την Λέρο.

Επίσης ανησυχητικά είναι τα περιστατικά της προσάραξης της Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ στη νησίδα Αταλάντη του Σαρωνικού και του βοηθητικού πλοίου αλιείας τορπιλών ΑΡΑΧΘΟΣ στην νησίδα Τσεβελίνια του Πόρου. Άλλα περιστατικά που είδαν την δημοσιότητα ήταν η σύγκρουση πολεμικού με τουρκικό εμπορικό αλλά και η προσάραξη υποβρυχίου στη Σούδα.

Και τώρα έρχεται η εξαιρετικά ανησυχητική είδηση ότι στην άσκηση «Παρμενίων» ένα σοβαρό λάθος της φρεγάτας που ασκούσε ρόλο διοίκησης απόβασης για ανακατάληψη της Σαμοθράκης, στα πλαίσια των πολεμικών σεναρίων της άσκησης, οδήγησε στην αποτυχία της αποστολής, στην (εικονική) βύθιση του πλοίου και τον (εικονικό) σφαγιασμό και αιχμαλωτισμό των χερσαίων δυνάμεων. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο βρέθηκε σε λάθος θέση, με αποτέλεσμα να προσαράξει στα ρηχά (!) οδηγώντας στην κατάρρευση όλης της αποστολής, αφού πλέον στην εξομοίωση, αναγκαστικά θεωρήθηκε απώλεια μάχης οδηγώντας στην απώλεια των αποβατικών σε ποσοστό 50%.

Προσεγγίζουμε το θέμα με υψηλό βαθμό εκτίμησης στο Π.Ν. αλλά και σεβασμό στην ιστορία του ένδοξου του όπλου. Όταν όμως, όλα αυτά συμβαίνουν σε συνθήκες «ηρεμίας» και όχι σε πίεση μάχης, αποτελούν όχι απλώς καμπανάκι αλλά ολόκληρο καμπαναριό για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού.

Η πολεμική αρετή των Ελλήνων ανέκαθεν υπήρξε ο καταλύτης που επέτρεπε να νικηθούν μεγαλύτεροι στρατοί, αγριότεροι αντίπαλοι και ισχυρότερα κράτη. Όμως η σημερινή πραγματικότητα των οπλικών συστημάτων, εκτός από την Ελληνική Ψυχή, απαιτεί και εκπαίδευση, οργάνωση, τεχνολογικό εξοπλισμό, αναβαθμίσεις, αρτιότητα υποδομών και πληρότητα υλικών. Όλα αυτά έχουν πληγεί καίρια από την οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών. Το κακό αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης αποτυπώνεται πια και στην απλή καθημερινότητα.

Και φυσικά πρέπει να προβληματιστούμε όλοι, αλλά ειδικώς οι υπεύθυνοι, για το άσχημο σημείο που έχει φέρει όλη αυτή η ζοφερή κατάσταση των τελευταίων μνημονιακών ετών, την επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ακεραιότητα της Πατρίδος δεν επιτυγχάνεται με συνθήκες, υπογραφές ή παχιά λόγια όπως οι πρόσφατες δηλώσεις Πομπέο (τις οποίες κανείς δεν φαίνεται να πίστεψε…) αλλά από την ισχυρή αποτρεπτική και επιθετική ικανότητα του στρατεύματος.

Όποιος πιστεύει κάτι άλλο, καλά θα κάνει να ανοίξει οποιοδήποτε βιβλίο ιστορίας, οποιασδήποτε ιστορικής στιγμής. Το συμπέρασμα είναι πάντα το ίδιο. Όποιος είναι στρατιωτικά ικανός, μπορεί να προστατευθεί και να επιβάλλει τα συμφέροντά του.

Αυτή η παθητική, άφυλη και στρουθοκαμιλιστική νεοταξική κοινωνία, οδηγεί σε επικίνδυνα νερά το Ελληνικό Έθνος και στην «απομείωση» του Ελληνικού Κράτους. Είναι ώρα να ξυπνήσουμε!

Exit mobile version