Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παρέδωσαν την Χώρα στους λαθρομετανάστες: Συμπλοκές, εμπρησμός του “hot spot” και εξέγερση Αφγανών στην Σάμο!

Παρέδωσαν την Χώρα στους λαθρομετανάστες: Συμπλοκές, εμπρησμός του “hot spot” και εξέγερση Αφγανών στην Σάμο!

Έκρυθμη κατάσταση επικρατεί στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς οι ορδές των λαθρομεταναστών δρουν ανεξέλεγκτα.

Χθες το βράδυ στο “hot spot” της Σάμου σημειώθηκαν άγριες συμπλοκές με 11 τραυματίες μεταξύ Αφγανών και Σύρων “προσφύγων”, οι οποίοι στην συνέχεια έβαλαν φωτιά στο κέντρο υποδοχής.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος περιέγραψε την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νησί του:

«Μιλάμε για εξέγερση που κατεστάλη ειρηνικά δεδομένων των συνθηκών και αφού είχαν προηγηθεί συμπλοκές στο κέντρο της πόλης. Αρχικά υπήρξε συμπλοκή με μαχαιρώματα στο κέντρο της πόλης της Σάμου. Αργότερα αυτό μεταφέρθηκε εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Στη συνέχεια επιχείρησαν νεαροί με τον ανάλογο εξοπλισμό να κατέβουν στην πόλη με ξύλα και πέτρες στα χέρια. Οι δυνάμεις της αστυνομίας τους απώθησαν μια-δυό φορές και μετά έβαλαν τη φωτιά. Ήταν κομμάτι σεναρίου που ξετυλίχθηκε».

«Ζούμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Απαιτούμε να φύγει όλος αυτός ο πληθυσμός από το νησί. Από τους περίπου 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες στη Σάμο το 28% είναι Σύροι, το 28% Αφγανοί και οι άλλοι από διάφορες εθνικότητες.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νησί σήμερα δήλωσε ότι «έχουν καεί οι σκηνές για περίπου 700 άτομα. Αυτές οι σκηνές έχουν στηθεί μέσα σε δασική έκταση. Υπάρχουν εστίες ανεξέλεγκτες για να ζεσταθούν ή να παρασκευάσουν το φαγητό τους.

Αν είχαμε ισχυρούς ανέμους θα είχαμε άλλου είδους τραγωδία. Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι που είναι καμμένο στο ΚΥΤ και του άτυπου κέντρου έξω από το επίσημο ΚΥΤ που είναι γεμάτο σκηνές».

Άμεση υλοποίηση του προγράμματος της Χρυσής Αυγής για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης προτού θρηνήσουμε θύματα και χάσουμε τα νησιά και τις πόλεις μας!

Exit mobile version