Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα σχέδια του “σουλτάνου”: Μετά την Συρία σειρά έχει το Αιγαίο!

Οι Τούρκοι δεν κρύβουν τα σχέδιά τους κατά της Ελλάδος και αυτό φαίνεται καθαρά από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων τους, αλλά και από τις ίδιες τις δηλώσεις του Ερντογάν.

Σε άρθρο του για την τουρκική εισβολή στην Συρία ο αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας «Yeni Safak» Ιμπραήμ Καραγκιούλ γράφει: «Τα σχέδια εκείνων που ήθελαν να μας πολιορκήσουν από τη Μεσόγειο, το Αιγαίο και τον βορρά της Συρίας, οι προσπάθειές τους να “πολιορκήσουν την Τουρκία από τον νότο” όλα κατέρρευσαν. Αυτή η κατάρρευση συνέβη ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία. Αύριο θα επεκταθεί στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με συνέπεια υλοποιεί τον «Όρκο του Έθνους» (Mîsâk-ı Millî), δηλαδή τη διακήρυξη που ψήφισε το τελευταίο οθωμανικό κοινοβούλιο στις 28 Ιανουαρίου 1920, που έθετε τα ελάχιστα αποδεκτά σύνορα μιας μελλοντικής τουρκικής δημοκρατίας.

Σύμφωνα με αυτόν, τουρκικά εδάφη πρέπει να είναι ολόκληρη η Θράκη, δηλαδή, εκτός από την ανατολική, η δυτική που σήμερα ανήκει στην Ελλάδα και η βόρεια που ανήκει στη Βουλγαρία, τα Δωδεκάνησα και η Κύπρος. Το 2016 ο Ερντογάν αμφισβήτησε δημόσια με δηλώσεις του την Συνθήκη της Λωζάνης, μιλώντας για «επικαιροποίηση» και αναφέρθηκε στον «Όρκο του Έθνους».

Δυστυχώς, την χώρα εξουσιάζουν και όχι μόνον τώρα, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες, ξενόδουλοι πολιτικοί, που ακολουθούν το δόγμα της ελληνοτουρκικής “φιλίας” και αυτό την ίδια ώρα που οι Τούρκοι δεν κρύβουν τα σχέδιά τους εις βάρος της Πατρίδας μας!

Exit mobile version