Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κυρώσεις – παραμύθι από τους Ευρωπαίους κατά της Τουρκίας

Κυρώσεις - παραμύθι από τους Ευρωπαίους κατά της Τουρκίας

Για μία ακόμη φορά η Βρυξέλλες παίζουν βρώμικο παιχνίδι, αφού οι κυρώσεις που υποτίθεται ότι θα λάβουν κατά της Τουρκίας είναι πραγματικά χάδι για την Άγκυρα και δεν τις προξενούν κανένα πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να έλαβε μέτρα που αφορούν την τουρκική επιχείρηση στη Συρία αλλά και τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ανέφερε η Ύπατη Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία ανακοίνωσαν οι ευρωπαίοι υπουργοί. «Η ΕΕ καταδικάζει τη στρατιωτική δράση της Τουρκίας, η οποία θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια του συνόλου της περιφέρειας» και συμφώνησε να υιοθετήσει «περιοριστικά μέτρα με στόχο τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι υπεύθυνα ή ενέχονται στις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο», διευκρινίζεται στις δηλώσεις που υιοθετήθηκαν από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Εάν ήθελε η Ε.Ε. να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία θα πάγωνε τις ευρωπαϊκές επενδύσεις στην χώρα που ανέρχονται σε εκατοντάδες δισ. ευρώ και θα τσάκιζαν κυριολεκτικά την τουρκική οικονομία… Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα άνευ σημασίας.

Exit mobile version