Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Plan B για το “μεταναστευτικό” ζήτησε ο Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες – Το Plan A ποιο είναι;

Plan B για το “μεταναστευτικό” ζήτησε ο Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες – Το Plan A ποιο είναι;

Στην σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου κυριαρχεί το ζήτημα του Brexit. Στο περιθώριο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην λαθρομετανάστευση:

«Οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Είναι ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και υπογράμμισε: «Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν μπορεί να εκβιάζονται από την Τουρκία σε αυτό το θέμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιδείξει πολύ μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα στην διαχείριση αυτού του ζητήματος».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα προειδοποιώντας ότι η κατάσταση με τις μεταναστευτικές ροές μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο το επόμενο διάστημα και γι’ αυτό κάλεσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να προετοιμάσει εκτάκτως εναλλακτικό σχέδιο για τον χειρισμό της κρίσης:«Η ΕΕ πρέπει να εκπονήσει μία νέα δέσμη μέτρων για τη μετανάστευση και το άσυλο, αλλά κι ένα εναλλακτικό σχέδιο ανάγκης (Plan B), σε περίπτωση που η υφιστάμενη κρίση μετατραπεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Kάποιες σημαντικές παρατηρήσεις: Στην μεγάλη απειλή που αντιμετωπίζει η Ελλάς και λέγεται ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ο Έλληνας πρωθυπουργός βλέπει μια ευκαιρία για «αλληλεγγύη» όπου στην γλώσσα της διπλωματίας σημαίνει περισσότερα κονδύλια από την Ε.Ε. για να παραμείνουν στην χώρα μας οι δεκάδες χιλιάδες «πρόσφυγες» που έχουν κατακλύσει τα ελληνικά νησιά.

Εις ό,τι αφορά το “Plan B”, θα πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει ποιο ακριβώς είναι το “Plan A”! Γιατί από όσα βλέπουμε, διαπιστώνουμε ότι οι χώρες της Ε.Ε. φυλάσσουν μια χαρά τα σύνορά τους και έχουν μετατρέψει – με πολιτική εντολή που εφαρμόζουν οι ελλαδικές κυβερνήσεις – την Πατρίδα μας σε έναν απέραντο καταυλισμό λαθρομεταναστών.

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απαίτησε να πάρει η Μέρκελ και ο… φίλος της Ελλάδας Μακρόν κάποιες χιλιάδες «πρόσφυγες»; Γιατί από ότι φαίνεται, έχει λάβει πολιτικά ανταλλάγματαπροκειμένου αντί κάποιοι αλλοδαποί να πάνε και σε άλλες χώρες, να παραμείνουν στην Ελλάδα και να διασκορπιστούν στην Πελοπόννησο, την Μακεδονία, την Αττική και αλλού.

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρατήρησε ότι η υφιστάμενη κρίση μπορεί να μετατραπεί σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό. Το γνωρίζει και ο πρωθυπουργός. Όμως στο εσωτερικό της χώρας επιμένει να ομιλεί ως άλλος… Τσίπρας και να δηλώνει… υπερήφανος που η Ελλάδα μεταλλάσσεται σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία!


ΥΓ – Σε σχέση με τα Bαλκάνια, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας και άγκυρα σταθερότητας σε μια πολύ ταραχώδη περιοχή: «Υποστηρίζουμε την πορεία προς την ευρωπαϊκή ένταξη που παρασχέθηκε στους βόρειους γείτονές μας, αρκεί να σέβονται τις διεθνείς συμφωνίες που υπέγραψαν, είναι προσηλωμένοι στο κράτος το διεθνές δίκαιο και φυσικά σέβονται τα δικαιώματα των μειονοτήτων», επισήμανε ο πρωθυπουργός. Δηλαδή τάσσεται ΥΠΕΡ της ευρωπαϊκής προοπτικής των Σκοπίων, αρκεί να τηρούν αυστηρά την Συμφωνία των Πρεσπών! Αυτοί είναι οι «μακεδονομάχοι» της ΝΔ!

Exit mobile version