Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εντολή Τόμσεν σε Μητσοτάκη: «Κόψτε κι άλλο τις συντάξεις»!

Εντολή Τόμσεν σε Μητσοτάκη: «Κόψτε κι άλλο τις συντάξεις»!

Γνωρίζοντας το ΔΝΤ και οι άλλοι διεθνείς τοκογλύφοι ότι η εναλλασσόμενες εγχώριες κυβερνήσεις του «Συνταγματικού τόξου» είναι εθελόδουλοι εντολοδόχοι ζητούν ολοένα και περισσότερη αφαίμαξη από την Πατρίδα και τον Λαό.

Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή, κατά την Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, μεταξύ άλλων τόνισε πως, για να πετύχει η Ελλάδα βιώσιμη ανάπτυξη με φιλικό δημοσιονομικό τρόπο, πρέπει να προχωρήσει στις περικοπές των συντάξεων της, που είναι ακόμη υψηλές, και πρέπει να διευρύνει την φορολογική βάση της.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως, για να πετύχει η Ελλάδα ένα καλύτερο «δημοσιονομικό μίγμα», είναι κρίσιμο να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις, που είναι πολύ μεγάλες, και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, καθώς το 60% των πολιτών βρίσκεται κάτω από το αφορολόγητο όριο. «Αυτές οι προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν και γι’ αυτό ήταν λάθος που δεν προχώρησαν οι περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο. Ελπίζω αυτό να διορθωθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι ο Τόμσεν δίνει γραμμή νέας περικοπής των συντάξεων και στον Μητσοτάκη και στην Ν.Δ., στα πλαίσια της υπαλληλικής σχέσης που εδώ και χρόνια έχουν δημιουργήσει οι κάθε λογής διεθνείς τοκογλύφοι με το ελληνόφωνο πολιτικό υπηρετικό προσωπικό τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version