Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εθνική συμμαχία στην Ιταλία: CasaPound, Μπερλουσκόνι και Μελόνι στο πλευρό του Salvini ενάντια στην δοτή κυβέρνηση

Εθνική συμμαχία στην Ιταλία: CasaPound, Μπερλουσκόνι και Μελόνι στο πλευρό του Salvini ενάντια στην δοτή κυβέρνηση

Πάνω από 200 χιλιάδες Ιταλοί συγκεντρώθηκαν χθες στην Πλατεία Σαν Τζοβάνι στην Φλωρεντία στην διαδήλωση των Εθνικών κομμάτων της χώρας κατά της νέας κυβέρνησης με επικεφαλής την Λέγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι. Με κεντρικό σύνθημα «Ιταλική Υπερηφάνεια» (Italian Pride) ο Σαλβίνι και οι σύμμαχοί του ξιφούλκησαν κατά της δοτής κυβέρνησης.

«Αυτή είναι η Ιταλία που εργάζεται και υποφέρει, που ονειρεύεται και ελπίζει», είπε ο Σαλβίνι, μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνασπισμού. Η συγκυβέρνηση αυτή κατέρρευσε τον Αύγουστο όταν ο ηγέτης της Λέγκας αποχώρησε. «Εμείς είμαστε ο λαός εναντίον της ελίτ, θα αλλάξουμε την ιστορία αυτής της χώρας», είπε ο Σαλβίνι. Οι δημοσκοπήσεις στην Ιταλία δείχνουν ότι τα ποσοστά της Λέγκας του Βορρά φτάνουν στο 30%, παραμένοντας η πρώτη πολιτική δύναμη.

Πριν από τον Σαλβίνι είχαν ανέβει στη σκηνή ο 83χρονος πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι της “Φόρτσα Ιτάλια” και η Τζόρτζια Μελόνι, η επικεφαλής του κόμματος “Αδελφοί της Ιταλίας”. Τα τρία εθνικά κόμματα ενώνουν συνήθως τις δυνάμεις τους στις τοπικές εκλογές για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών.

«Σ’ ευχαριστώ Σίλβιο για τις μάχες που έδωσες και τις μάχες που θα δώσουμε», είπε ο Σαλβίνι, υποσχόμενος ότι η παράταξη θα παραμείνει ενωμένη «για να κερδίσουμε μαζί». Ο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε τη νέα κυβέρνηση «την πιο αριστερή στην ιστορίας μας» και είπε ότι κατέβηκε στην πολιτική πριν από 25 χρόνια για να σώσει την Ιταλία από τους «κομμουνιστές», προειδοποιώντας ότι τώρα ο κίνδυνος αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Παρούσα στην εθνικιστική διαδήλωση ήταν και η CasaPound, ο επικεφαλής της οποίας, Σιμόν Ντι Στέφανο, δήλωσε «πιστεύουμε ότι είναι η σωστή στιγμή να ενωθούμε αντί να διασπαστούμε»! Η Χρυσή Αυγή διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με τον Ιταλικό Εθνικιστικό φορέα Casa Pound.

 

 

Exit mobile version