Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κορύφωση της τουρκικής κατασκοπευτικής δραστηριότητας με υπερπτήση της νήσου Ρω από μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Κορύφωση της τουρκικής κατασκοπευτικής δραστηριότητας με υπερπτήση της νήσου Ρω από μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Η τουρκική προκλητικότητα κτύπησε κόκκινο το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας όταν εντάθηκε η κατασκοπευτική δραστηριότητα των τούρκων με υπερπτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους πάνω από την στρατηγικά νευραλγική νήσο Ρω.

Στις 21 Οκτωβρίου 2019 ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εισήλθε παρανόμως στο FIR Αθηνών και καταμεσήμερα πέταξε πάνω από τη νήσο Ρω, δυτικά του Καστελόριζου, σε ύψος 6 χιλιάδων μέτρων.

Είναι προφανές ότι το προαναφερόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος δεν είναι το πρώτο που παραβιάζει το FIR Αθηνών. Όμως ειδικότερα σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο σημαντικά σημεία που χαρακτηρίζουν ως μέγιστη τουρκική προκλητικότητα την συγκεκριμένη υπερπτήση.

1. Η ώρα του συμβάντος ήταν κατά την διάρκεια του μεσημεριού που υπάρχει άπλετο φως για την άνετη λήψη φωτογραφιών.

2. Η επιλογή της κατασκοπευτικής δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της στρατηγικά νευραλγικής νήσου Ρω.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται μια κυβέρνηση Τσίπρα με μπλε γραβάτες στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. Άλλωστε η έντονη δυσαρέσκεια της Ελληνικής κοινωνίας προς τη Νέα Δημοκρατία για την ανύπαρκτη αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας αποτυπώνεται στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Επιβεβλημένη θα ήταν η άμεση κατάρριψη του τουρκικού κατασκοπευτικού μη-επανδρωμένου αεροσκάφους από την Ελληνική Αεράμυνα στέλνοντας ένα στεντόρειο μήνυμα στο αντίπαλο επιτελείο.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Exit mobile version