Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το μεγάλο ψέμα περί συμμαχίας της Τουρκίας με το Ιράν

Το μεγάλο ψέμα περί συμμαχίας της Τουρκίας με το Ιράν

Όσοι έχουν μελετήσει Ιστορία, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία για αιώνες ολόκληρους διεξήγαγε πολέμους εναντίον της Ρωσίας προς τον Βορρά και του Ιράν ανατολικά. Αυτή η γεωπολιτική πραγματικότητα δεν αλλάζει εύκολα παρ’ όλα τα διαστήματα ειρήνης που έχουν υπάρξει, αφού χωρίζουν πολύ σημαντικά πράγματα τις χώρες αυτές.

Τα αμερικανόδουλα παπαγαλάκια όμως της ενταύθα νομενκλατούρας των ΜΜΕ, προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν τον Ελληνικό Λαό ότι υπάρχει μία συμμαχία της Τουρκίας και με το Ιράν, η οποία στρέφεται κατά της Ελλάδος. Πρόσφατα μάλιστα με αφορμή την επίθεση της Τουρκίας στην Βόρειο Συρία, έσπευσαν να γράψουν “έγκυρες” και “βαθυστόχαστες” αναλύσεις ότι το Ιράν έδωσε το πράσινο φως στην Τουρκία για να εισβάλλει στην Συρία.

Η απάντηση όμως από την Τεχεράνη ήταν ξεκάθαρη. Το Ιράν απορρίπτει την εγκατάσταση τουρκικών στρατιωτικών θέσεων μέσα στη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί τονίζοντας ότι η ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να διασφαλιστεί. «Είμαστε κατά της εγκατάστασης από την Άγκυρα στρατιωτικών θέσεων στη Συρία… Τα θέματα πρέπει να επιλύονται μέσω της διπλωματικής οδού. Πρέπει να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της Συρίας», δήλωσε ο Μουσαβί κατά την συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

Exit mobile version