Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι κάτοικοι στα Βρασνά μπλόκαραν την εγκατάσταση λαθρομεταναστών που τελικά μεταφέρθηκαν στην… Χαλκίδα

YouTube Poster

Τους μετέφεραν μέσα στα… μεσάνυχτα και από χωματόδρομους αλλά συναντούσαν παντού τις οργανωμένες ομάδες πολιτών!

Έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν ότι όποτε υπάρχει οργανωμένη αντίδραση των Ελλήνων απέναντι στα σχέδια των κυβερνήσεων, μπορούν πολλά να αλλάξουν. Κάπως έτσι, οι κάτοικοι στα Βρασνά Θεσσαλονίκης έκριναν ως ανεπιθύμητη την παρουσία 200 λαθρομεταναστών από την Σάμο στην περιοχή τους και με δυναμική κινητοποίηση κατάφεραν να εμποδίσουν την εγκατάστασή τους σε ξενοδοχεία της περιοχής, με τα περίπου 200 άτομα να μεταφέρονται, τελικά, στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, η αντίδραση των κατοίκων είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάσταση ισχυρής αστυνομικής δύναμης εντός και πέριξ των Βρασνών. Στις 12 τα μεσάνυχτα έφτασαν έξω από τα Βρασνά οκτώ τουριστικά λεωφορεία με περισσότερα από 200 άτομα, προερχόμενα από τη Σάμο.

Οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή, κατέστρωσαν σχέδιο για να παρακαμφθούν τα μπλόκα των κατοίκων και να φτάσουν με ασφάλεια οι άνθρωποι στα ξενοδοχεία που θα τους φιλοξενούσαν. Απέφυγαν τα μπλόκα περνώντας χωματόδρομους (!!!) αλλά κάθε φορά που οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τα ξενοδοχεία, έβρισκαν μπροστά τους ομάδες κατοίκων. Τελικώς, κατάφεραν να περάσουν στα Βρασνά μέσα από χωματόδρομους.

Στις 3:30 τα ξημερώματα τα τουριστικά λεωφορεία είχαν φτάσει μπροστά σε δύο από τα ξενοδοχεία, που θα φιλοξενούσαν τα 200 άτομα. Μια νέα εξέλιξη ανέτρεψε τον σχεδιασμό της Αστυνομίας. Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων, υπό τις πιέσεις των κατοίκων της περιοχής, αρνήθηκαν να δεχτούν τους αλλοδαπούς!

Κατόπιν τούτου οι συναρμόδιοι φορείς αποφάσισαν ότι 200 αιτούντες άσυλο να μεταφερθούν στην Χαλκίδα. Το ταξίδι της επιστροφής ξεκίνησε περίπου στις 4 τα ξημερώματα…

Exit mobile version