Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρόδωσαν και τους Κούρδους οι ΗΠΑ

Πρόδωσαν και τους Κούρδους οι ΗΠΑ

Ότι πρόδωσαν τους Κούρδους που ήταν οι πιο στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ απαντώντας στις «αμφιβολίες» των Αμερικανών για το κατά πόσο θα απομακρυνθούν οι Κούρδοι από την «ζώνη ασφαλείας».

«Οι ΗΠΑ ήταν ο στενότερος σύμμαχος των Κούρδων. Παρόλα αυτά τους εγκατέλειψαν, ουσιαστικά τους πρόδωσαν και τώρα προτιμούν να κρατήσουν τους Κούρδους στα σύνορα και πρακτικά να τους αναγκάσουν να πολεμήσουν τους Τούρκους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Η δήλωσε έγινε λίγες ώρες αφού ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την απομάκρυνση των Κούρδων.

Δεν θα είναι ο πρώτος σύμμαχος, τον οποίον θα προδώσουν οι Αμερικάνοι. Όπως πρόδωσαν την Πολωνία στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την οποία παραχώρησαν στην σοβιετική σκλαβιά του Στάλιν. Όπως πρόδωσαν το Νότιο Βιετνάμ, το οποίο και εγκατέλειψαν. Έτσι και τώρα προδίδουν τους Κούρδους και η στάση τους αυτή δείχνει καθαρά ότι πολύ σύντομα το αμερικάνικο όνειρο για παγκόσμια κυριαρχία όλο και θα απομακρύνεται. Μάλιστα, η πολιτική του προέδρου Τραμπ είναι ξεκάθαρο ότι επιδιώκει μία απομόνωση των ΗΠΑ από την Μέση Ανατολή.

Exit mobile version