Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θέλουν να κάμψουν τις αντιδράσεις για το λαθρομεταναστευτικό με… φοροελαφρύνσεις!

Θέλουν να κάμψουν τις αντιδράσεις για το λαθρομεταναστευτικό με… φοροελαφρύνσεις!

Σε άρθρο του ελληνικού τμήματος του CNN με τίτλο «Πώς το προσφυγικό «ξεκλειδώνει» θετικά μέτρα για τους πολίτες», αποκαλύπτεται με έμμεσο τρόπο, εκείνο που υποστηρίζουμε από τα τέλη του καλοκαιριού: Ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει λάβει πολιτικά ανταλλάγματα από τους ευρωπαίους προκειμένου να εγκλωβίσει στην χώρα μας δεκάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ένα απέραντο hotspot.

Σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες της κυβερνήσεως ΝΔ, οι ευρωπαίοι εμφανίζονται πιο «διαλλακτικοί» στις οικονομικές εξαγγελίες του Μητσοτάκη, στον οποίο και επιτρέπουν να δίνει ψίχουλα στους Έλληνες – αν σκεφτεί κανείς την οικονομική αφαίμαξη που υπέστησαν οι συμπατριώτες μας στα χρόνια των Μνημονίων, αρκεί εκείνος να κάνει την Ελλάδα «ασπίδα» της Ευρώπης στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, θυσιάζοντας όμως την Πατρίδα μας.


Πάρτε μια μικρή γεύση της μυστικής συμφωνίας: «Μπορεί στην κυβέρνηση να αισθάνονται περιχαρείς διότι καθημερινά δείχνουν, όπως λένε, ότι δεν είναι ίδιοι με την προηγούμενη κυβέρνηση, εκείνο όμως που ορισμένοι παραδέχονται είναι πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει καταφέρει ακόμη να μετουσιώσει το θετικό κλίμα στην οικονομία σε απτά αποτελέσματα.  Ακόμη, δηλαδή, καταλαβαίνουν ορισμένοι από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, ότι δεν έχει αλλάξει το κλίμα στη λεγόμενη πραγματική οικονομία και προσώρας οι πολίτες, που έζησαν δύσκολα τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχουν αισθανθεί την αλλαγή στη τσέπη τους. 

Ο λόγος είναι πως, παρά το ευνοϊκό κλίμα στην οικονομία και, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη εκδηλώνονται τάσεις ύφεσης, στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο και αυτό χαροποιεί ιδιαιτέρως την κυβέρνηση – που παρά το θετικό κλίμα, όμως-  αντιμετωπίζει, όπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, «παράπλευρες» απώλειες. Είναι η υπόθεση για το μεταναστευτικό και οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται οι οποίες αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα από πολίτες σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπου θα μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας, διαμερίσματα και ξενοδοχεία. 

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση θέλει να «ισορροπήσει» το «ισοζύγιο» ανάμεσα στο προσφυγικό και την οικονομία ώστε να μην είναι προβληματικό και ετεροβαρές αλλά, αντιθέτως, να βοηθά οικονομικά τους ασθενέστερους. Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να μην επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες με παρόμοια – όπως στα Βρασνά – ζητήματα, επιχειρεί να βρει τρόπους τουλάχιστον να τους ελαφρύνει οικονομικά και να μειώνει ό,τι μπορεί από φόρους ή από δαπάνες.»


Στο δημοσίευμα υπάρχει η παραδοχή ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πως δεν υπάρχουν ακόμα απτά αποτελέσματα στην οικονομική πολιτική. Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά, με επικοινωνιακούς και μόνο τρόπους, δεν μπορεί να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας. Το ενδιαφέρον όμως βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο όπου βλέπετε πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις σφοδρές αντιδράσεις που ήδη υπάρχουν για τον εποικισμό της Πατρίδας μας: Με… φοροελαφρύνσεις!

Δεν γνωρίζουμε σε τι ποσοστό ακριβώς, παρουσιάζουν οι Έλληνες ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ. Πάντως αν κάποιοι είναι έτοιμοι να καταστρέψουν την Ελλάδα που παραλάβαμε από τους γονείς μας για να πληρώνουν… λιγότερους φόρους (!), εμείς δεν σκοπεύουμε να τους ακολουθήσουμε.

«Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες», όπως έλεγε το γνωστό σύνθημα.

N.K.

Exit mobile version