Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τακτικές φτωχοποίησης των Ελλήνων εφαρμόζουν οι ξενοκρατούμενες τράπεζες

Τακτικές φτωχοποίησης των Ελλήνων εφαρμόζουν οι ξενοκρατούμενες τράπεζες

Η υφαρπαγή των τραπεζών στην Ελλάδα από ξένες εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων μέσω του τρίτου μνημονίου σημαίνει ότι ο τραπεζικός κλάδος στην χώρα μας δρα απροκάλυπτα υπέρ του δικού του πλουτισμού εις βάρος των Ελλήνων.

Μετά από την δημόσια κατακραυγή αρκετών ημερών για την ανακοίνωση ληστρικών προμηθειών από τις ξενοκρατούμενες τράπεζες στην Ελλάδα, στις 24 Οκτωβρίου 2019 ο Μητσοτάκης και οι τραπεζίτες έκαναν μια συνάντηση προφανώς καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους.

Η αλήθεια είναι ότι το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα αποδειγμένα δρα υπέρ του άκρατου πλουτισμού του εις βάρος των Ελλήνων. Επιπροσθέτως οι αριστεροδεξιές κυβερνήσεις, όπως αποδεικνύεται από τα καθημερινά γεγονότα, δεν πρόκειται να προστατέψουν τους Έλληνες από την καταστροφική για την οικονομία πρακτική των τραπεζών που σήμερα μαστίζονται με αλλότρια από τα εθνικά συμφέροντα.

Δυστυχώς οι πρακτικές πλουτισμού των ξενοκρατούμενων τραπεζών εις βάρος των Ελλήνων έχουν ξεφύγει από κάθε λογική έννοια και πλαίσιο. Αναλυτικά οι υπάρχουσες τέτοιες πρακτικές συμπεριλαμβάνουν την στην ουσία πλήρη μεταφορά στο Δημόσιο των κόκκινων δανείων μέσω του σχεδίου ¨Ηρακλής” ενώ παράλληλα έχουν ενεργοποιηθεί υπέρογκες και ανήκουστες χρεώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές.

Είναι άξιο αναφοράς ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περίπτωση των ξενοκρατούμενων τραπεζών στην Ελλάδα άνετα εγκρίνει βοήθεια από το Ελληνικό Δημόσιο παρακάμπτοντας κάθε νομοθεσία αθέμιτου ανταγωνισμού που η ίδια η Κομισιόν έχει θεσπίσει καθώς επίσης δηλώνει ότι οι τραπεζικές χρεώσεις είναι εσωτερική υπόθεση του κάθε κράτους μέλους και δεν διέπεται από έλεγχο της Κομισιόν.

Συμπερασματικά οι διεθνείς τοκογλύφοι που ελέγχουν τις εγχώριες τράπεζες έχουν κάθε κρατική και νομική βοήθεια με το μέρος τους ενώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει μια Εθνική Κυβέρνηση που να μπορεί αποτελεσματικά να προστατέψει την οικονομία.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Exit mobile version