Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τ.Ο. Πειραιώς: «Μύθοι και αλήθειες για την 28η Οκτωβρίου»

Τ.Ο. Πειραιώς: «Μύθοι και αλήθειες για την 28η Οκτωβρίου»

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς ομιλία από το συναγωνιστή Μανώλη με θέμα: «Μύθοι και αλήθειες για την 28η Οκτωβρίου». Ο Συναγωνιστής ξεκίνησε την ομιλία του με μία σύντομη περιγραφή του ιστορικού πλαισίου της εποχής, καθώς και των ιδεολογικών και πολιτικών ανακατατάξεων στη Γηραιά Ήπειρο.

Δεν παρέλειψε να τονίσει την ιστορικώς έγκαιρη, αλλά και αναγκαία εγκαθίδρυση του Καθεστώτος της 4ης Αυγούστου από τον Ιωάννη Μεταξά. Ο ίδιος μέσω της πολιτικής και στρατηγικής του οξυδέρκειας φρόντισε να προετοιμάσει τη χώρα, ώστε να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει με επιτυχία την όποια έξωθεν απειλή.

Στη συνέχεια, ο συναγωνιστής απαρίθμησε διεξοδικώς μια σειρά από «μύθους» που δημιούργησε το σύγχρονο αστικό καθεστώς, σε αγαστή συνεργασία με τους θιασώτες του Μαρξισμού. Όπως επί παραδείγματι, το αστείο εφεύρημα του «ΌΧΙ» του λαού, που αληθώς μόνο ο Ι. Μεταξάς αποφάσισε, ως απόλυτος πολιτικός κυρίαρχος. Φυσικά, ο λαός αγκάλιασε την απόφασή του, για υπεράσπιση της πατρίδας. 

Παράλληλα, έγινε σαφές πως ο Ελληνικός λαός δεν πολέμησε με ιδεολογικά κριτήρια, μιας και μικρές ήταν οι διαφορές μεταξύ Ιταλικού και Ελληνικού καθεστώτος, αλλά με μόνο κριτήριο την φιλοπατρία και την άμυνα έναντι της εισβολής μιας ξένης δύναμης.

Ακολούθως, ο συναγωνιστής υπογράμμισε την συνειδητή απουσία και προδοσία των κομμουνιστών κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. Το Καθεστώς της 4ης Αυγούστου και ο αγαπητός στο λαό Ιωάννης Μεταξάς ήταν οι πρωτεργάτες τους Έπους του 1940 στα βουνά της Πίνδου. Το ίδιο καθεστώς ήταν που έθεσε την ευημερία του Έλληνα ως τον κυριότερο σκοπό του, μέσω μιας εθνικής και κοινωνικής πολιτικής.

Τέλος, ο συναγωνιστής επέστρεψε στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα, διαμηνύοντας πως ο Αγώνας της Χρυσής Αυγής για μια εθνική και κοινωνική αναγέννηση, όπως την οραματίστηκε μεταξύ άλλων και ο Ι. Μεταξάς, συνεχίζεται. Με το πέρας της ομιλίας ακολούθησε γόνιμος διάλογος, ενώ άπαντες σε στάση προσοχής έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος.

Exit mobile version