Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης από τον Ζάεφ

Δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης από τον Ζάεφ

Η προδοσία της Μακεδονίας μας δεν θα επιλυθεί με πρωτοβουλία των Σκοπίων

Σε συνέντευξή του στο Euronews, o Ζόραν Ζάεφ είπε πως η άρνηση των Ευρωπαίων να δώσουν ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη χώρα του, θέτει ενδεχομένως σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Θα παγώσει», λέει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, «η συμφωνία των Πρεσπών» μετά το πρόσφατο “στοπ” της Γαλλίας στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς «υπάρχει σύνδεση μεταξύ της εφαρμογής της Συμφωνίας και του ανοίγματος και κλεισίματος των κεφαλαίων ένταξης.»

«Υπάρχει σύνδεση, διότι οι Έλληνες φίλοι μας το δέχθηκαν πως μπορούμε να τα καταφέρουμε λόγω του μέλλοντος που έχει η Βόρεια Μακεδονία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και στο πλαίσιο αυτό, δεν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μέρος της θα παγώσει, διότι δεν είναι δυνατή η εφαρμογή της», είπε ο Ζόραν Ζάεφ.

Oι δηλώσεις αυτές γίνονται προφανώς για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης: Το μόρφωμα των Σκοπίων ή θα διαλυθεί ή θα πορευτεί δυστυχώς με οδηγό την Συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι άγνωστο τι θα συμβεί στο επόμενο διάστημα και μάλιστα μετά τις εκλογές στα Σκόπια τον Απρίλιο όπου έχει καταστεί ήδη δημοφιλής η θέση της αντιπολίτευσης για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της συμφωνίας των Πρεσπών. Οι δηλώσεις αυτές του Ζόραν Ζάεφ, προφανώς γίνονται κατόπιν της πολιτικής πίεσης που δέχεται το κόμμα του από την αντιπολίτευση, οπότε ας μην βιάζονται κάποιοι να πανηγυρίσουν για το τέλος μιας συμφωνίας στην οποία υπάρχει η υπογραφή ελληνικής (;) κυβέρνησης. Είναι θλιβερό το συμπέρασμα ότι κάποιοι περιμένουν στην Ελλάδα να λυθεί το “Μακεδονικό” με πρωτοβουλία των Σκοπίων.

Στη Ελλάδα πάντως, κυβέρνηση ΚΑΙ αντιπολίτευση ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ και ένα μόνο κόμμα αντιστέκεται στην συμφωνία των Πρεσπών, από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα: η Χρυσή Αυγή. Για τον λόγο αυτό (και πολλούς ακόμα) ΕΠΡΕΠΕ με κάθε τρόπο να μείνει εκτός βουλής το Εθνικιστικό Κίνημα.

Exit mobile version