Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μακεδονία ξακουστή; Είκοσι μέρες φυλακή!

Μακεδονία ξακουστή; Είκοσι μέρες φυλακή!

Η είδηση είναι αληθινή δυστυχώς, πέρα για πέρα και έχει ως εξής:

“Με είκοσι μέρες Φυλακή τιμώρησε ο Διοικητής της Δ Μοίρας Καταδρομών τους στρατιώτες καταδρομείς που αναφώνησαν στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου το Μακεδονία Ξακουστή. Στην συνέχεια και όταν αναφώνησαν τιμώρησε οκτώ στρατιώτες με 20ήμερη Φυλακή.”

Αδίκημα, λοιπόν, το οποίο τιμωρείται πειθαρχικά το να φωνάξει κανείς το σύνθημα “Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα” στην παρέλαση μέσα στην Θεσσαλονίκη την πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας! Και να σκεφτεί κανείς ότι κάποτε υπήρχε ένα εμβατήριο, που τραγουδούσε ο Ελληνικός Στρατός μέχρι το 1974 και το κατάργησε η περίφημη μεταπολίτευση, το εμβατήριο “Έχω μια αδελφή κουκλίτσα αληθινή, την λένε Βόρειο Ήπειρο, την αγαπώ πολύ”, το οποίο έλεγε σε μία στροφή του ότι “θα φύγω μιαν αυγή χωρίς διαταγή για να αγκαλιάσω στοργικά την δόλια μου αδελφή”!

Σήμερα, ασφαλώς και απαγορεύεται αυτό το εμβατήριο και δεν το ξέρουν ούτε και οι Αξιωματικοί, όχι οι στρατιώτες! Και το τραγουδάει μόνον η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στις πορείες της και κανένας άλλος… Αυτό, λοιπόν, το “χωρίς διαταγή” σήμερα αντεστράφη πλήρως και η διαταγή είναι ότι απαγορεύεται το “Μακεδονία ξακουστή”! Μιλάμε για κατάντημα κυριολεκτικά για το οποίο δεν ντρέπεται κανείς.

Exit mobile version