Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πότε θα γίνουν τα Εξάρχεια μια “κανονική περιοχή”;

Πότε θα γίνουν τα Εξάρχεια μια “κανονική περιοχή”;

“Από τις 8 Ιουλίου τα Εξάρχεια θα είναι μια κανονική περιοχή”, έλεγαν και ξαναέλεγαν τα στελέχη της ΝΔ προεκλογικά ώστε να πείσουν τους ψηφοφόρους πως θα τελειώσει το καθεστώς ανομίας των αριστεριστών και των εμπόρων ναρκωτικών στην περιοχή. Και τα κατάφεραν να τους πείσουν και έτσι με “ατζέντα Χρυσής Αυγής” (Μακεδονία, λαθρομετανάστευση, ασφάλεια) επέτυχαν την αυτοδυναμία με ποσοστό 40%.

Οι μήνες περνάνε και τα Εξάρχεια όχι μόνον δεν έγιναν μια “κανονική περιοχή”, αλλά συνεχίζουν να προσφέρουν άσυλο σε κάθε παρακμιακή και εγκληματική φιγούρα των Αθηνών. Μόλις χθες, η ομάδα που τοποθέτησε εμπρηστικό μηχανισμό στο γραφείο της Χρυσής Αυγής στην οδό Δηλιγιάννη, κατέφυγε στα φιλόξενα για εκείνους Εξάρχεια, οπου οι αστυνομικοί… έχασαν τα ίχνη τους και δεν κατάφεραν να συλλάβουν ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ από την 15μελή (;) συμμορία.

Σήμερα το μεσημέρι είχαμε εκτεταμένα επεισόδια με μολότοφ κατά αστυνομικών στην περιοχή ως αντίποινα για την εκκένωση της κατάληψης της ΑΣΟΕΕ. Από την κατάληψη, προσήχθησαν τέσσερα άτομα – οι τρεις αλλοδαποί… – ενώ εντοπίστηκαν κράνη, άδεια μπουκάλια, μικροποσότητα ναρκωτικών αλλά και ρόπαλα. Καμία σύλληψη όμως δεν έγινε στα επεισόδια που ακολούθησαν και όπου έπεσε… βροχή από μολότοφ.

Με λίγα λόγια, τα Εξάρχεια δεν θα γίνουν ΠΟΤΕ μια ασφαλής περιοχή για τους κατοίκους της, όσο στην κυβέρνηση εναλλάσσονται τα γνωστά κόμματα εξουσίας. Απαιτείται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ για να τελειώσει το… πάρτι των περιθωριακών στην περιοχή και τέτοια αποφασιστικότητα, μόνο ένα εθνικό κράτος θα μπορούσε να επιδείξει.

Υ.Γ. Πλησιάζει και η 17η Νοεμβρίου, η μεγάλη “γιορτή” των μπαχαλάκηδων –  Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το σχέδιο αστυνόμευσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την “μηδενική ανοχή” της στα φαινόμενα βίας…

Exit mobile version