Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ζάεφ: Η γλώσσα μας είναι «μακεδονική» – Βουλγαρία: Τα «μακεδονικά» είναι μια βουλγαρική διάλεκτος!

Ζάεφ: Η γλώσσα μας είναι «μακεδονική» - Βουλγαρία: Τα «μακεδονικά» είναι μια βουλγαρική διάλεκτος!

Είναι αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας, «δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα»

Μιλώντας στο κοινοβούλιο των Σκοπίων και απαντώντας στις αντιδράσεις της Σόφιας, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωσε πως η «μακεδονική» γλώσσα αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ το 1977 και αναμένει από την ευρωπαϊκή Βουλγαρία να την αποδεχθεί κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Το ζήτημα της «μακεδονικής γλώσσας», μπορεί πλέον να μην αποτελεί εμπόδιο στις σχέσεις Ελλάδος – Σκοπίων καθώς φρόντισαν για αυτό οι Τσιπρομητσοτάκηδες – όμως είναι εμπόδιο στις σχέσεις Σκοπίων – Βουλγαρίας, καθώς σύμφωνα με τους τελευταίους, τα «μακεδονικά» είναι μια… βουλγαρική διάλεκτος!

Και το ελληνικό έθνος παρακολουθεί αμέτοχο την διένεξη των Βαλκάνιων γειτόνων μας για το copyright στην «μακεδονική γλώσσα», που αν βρεθούν μπροστά σε αρχαία μακεδονική επιγραφή θα καταλάβουν τόσα, όσο θα καταλάβαιναν και από… Κινέζικα!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά ευτυχώς έχουμε σήμερα μια «πατριωτική» κυβέρνηση που φροντίζει για την αυστηρή εφαρμογή της και τελείωσαν τα προβλήματά μας. Εν τω μεταξύ, πλησιάζει και η «ανάπτυξη», οπότε θα βρέχει χρήμα από το πουθενά. Ποια Μακεδονία μωρέ;

Exit mobile version