Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τον Σαμαρά θέλει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βορίδης

Τον Σαμαρά θέλει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βορίδης

Υπέρ της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας τάχθηκε ο Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής της Νεας Δημοκρατίας σε τηλεοπτική συνέντευξη εξέφρασε την επιθυμία για την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού και πρόσθεσε πως εύχεται να το θέλει και ο ίδιος, αλλά και η παράταξη: “Εγώ είμαι μέγας φαν και φίλος του Αντώνη Σαμαρά” είπε ο “εθνικοφιλελεύθερος” Μάκης Βορίδης.

Είναι δεδομένο το ενδιαφέρον του Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας και το μαρτυρά η αντιπολιτευτική στάση γαλάζιας ιστοσελίδας που τον στηρίζει, που σέρνει τα εξ αμάξης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, οι ισορροπίες εντός της ΝΔ είναι ιδιαίτερα εύθραυστες και η εκλογή για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και διάσπαση στο κυβερνών κόμμα.

Όσο για την φιλία του Μάκη Βορίδη με τον Σαμαρά, αυτά είναι πράγματα γνωστά. Άλλωστε και στην πολιτική σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής το 2013, οι δυο τους συνεργάστηκαν θαυμάσια, μαζί με άλλα στελέχη της τότε κυβερνήσεως. Μάλιστα ο Μάκης Βορίδης, φαίνεται πως ήταν εκείνος που εισήγαγε την θεωρία περί “εγκληματικής οργάνωσης”, πριν ακόμα απαγγελθούν κατηγορίες – για να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Σαμαρά την Χρυσή Αυγή, της οποίας τα ποσοστά δεν μπορούσε να συγκρατήσει με άλλους τρόπους.

Exit mobile version