Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από το βιβλίο του Ν. Μιχαλολιάκου “Κείμενα στην Δύση ενός Αιώνα”

Από το βιβλίο του Ν. Μιχαλολιάκου “Κείμενα στην Δύση ενός Αιώνα”

«Ένα έθνος παύει να έχει ψυχή, όταν δεν θέτει πάνω από το χρήμα, από ένστικτο και χωρίς καμμία αμφισβήτηση, ένα σύνολο ιδανικών που τα θεωρεί τα θεμέλια της ύπαρξης του. Ένα έθνος που βάζει πάνω απ΄ όλα το χρήμα, παύει να είναι έθνος και γίνεται το όργανο εκείνου του ξένου που κατέχει το χρήμα και στα χέρια του οποίου έχει εγκαταλείψει τη ζωή και το πεπρωμένο του».

ΜΩΡΙΣ ΜΠΑΡΝΤΕΣ

“Ουδέποτε στην ιστορία της ανθρωπότητος η φτώχεια, η ανέχεια, η στέρηση δεν οδήγησε έναν λαό σε αφανισμό. Το αντίθετο ακριβώς έχει συμβεί! Ο πλούτος, η λατρεία του χρήματος σαν υπέρτατης αξίας είναι αυτή που καταστρέφει τα έθνη και οδηγεί λαούς με λαμπρή ιστορία αιώνων στο απόλυτο μηδέν. Ό,τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού ακριβώς που ισχυρίζομαι. Οι πένητες της εποχής των Βαλκανικών Πολέμων, της εποχής της εθνεγερσίας, της περιόδου 1940-41 είχαν ιδανικά και εγνώριζαν να δίνονται ολόψυχα στην υπόθεση της Πατρίδος και του πολιτισμού. Σήμερα οι συμπατριώτες μας οδηγούνται σε έναν τελείως διαφορετικό δρόμο.

Πριν κάποιες δεκαετίες αυτοί που φώναζαν το σύνθημα «κάτω οι πατρίδες» ήταν οι κομισάριοι, που είχαν μεταμφιεσθεί σε… σοσιαλιστές επαναστάτες. Σήμερα αυτοί που φωνάζουν το ίδιο σύνθημα, είναι οι μεγαλοχρηματιστές του διεθνούς κεφαλαίου, που πασχίζουν να φέρουν σε ολόκληρη την οικουμένη την περίφημη παγκοσμιοποίηση.

Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάκτυλο μας και αγνοούμε αυτήν την πασιφανέστατη αλήθεια, που προκύπτει από αυτήν την ίδια τη ζωή:

Η παγκοσμιοποίηση είναι ο θάνατος του έθνους μας και η πρώτη γραμμή του εχθρού δεν είναι άλλη από το διεθνές κεφάλαιο, που απειλεί όχι μόνο την ανεξαρτησία μας ως έθνους, αλλά και αυτή την ίδια την ουσία της ψυχής της φυλής μας.”


“Ο Εθνικισμός είναι η ιδεολογία και η κοσμοθεωρία όλων αυτών που αισθάνονται και βιώνουν αυτό που γράφει ο Νικόλαος Καζαντζάκης στην «Ασκητική», αυτός που νιώθει μέσα στις φλέβες του τις φωνές των προγόνων απαιτητικές να του ζητούν να κάνει το χρέος του και ακόμη από τις μέλλουσες γενιές που τον θέλουν να πορεύεται το δρόμο της ιστορίας με πνεύμα θυσίας και αυταπαρνήσεως και ακόμη αυτόν που ακούνε την καρδιά τους να κτυπά στους ρυθμούς ολόκληρου του κόσμου γιατί είναι ψέμα ότι οι εθνικιστές μισούν τους άλλους λαούς, απλά θέλουν τα πάντα στον  υπέροχο τούτο κόσμο κατά την τάξη, το μέτρο και την αξία του.

Ο Εθνικιστής είναι ένα όν που ανήκει περισσότερο στην ιστορία παρά στο τώρα κι ότι σήμερα πράττει πάντοτε είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα χρέη του παρελθόντος και τις οφειλές του μέλλοντος. Σε μας ειδικότερα τους Έλληνες, που θεία ευλογία μας έδωσε το χάρισμα να είμαστε ο λαός που δημιούργησε τον μοναδικό πολιτισμό ολόκληρης της οικουμένης, η ιστορία παίζει έναν πιο βαρύ και σημαίνοντα ρόλο, είναι το αλφαβητάρι της ίδιας μας της ζωής.

Δεν μπορεί να είναι εθνικιστής κάποιος που δεν νιώθει τις φλόγες της Σμύρνης να καίνε αυτή την ίδια την ψυχή του, που δεν νιώθει την λεβεντιά της κλεφτουριάς ολοζώντανη μπροστά του, που δεν θαμπώνεται από το μεγαλείο του τελευταίου των Παλαιολόγων, δεν αφουγκράζεται τον καλπασμό των αλόγων του Βουλγαροκτόνου, δεν ακούει κουπιά και σάρκες να συντρίβονται στην Σαλαμίνα, δεν βλέπει ολοζώντανο μπροστά του το άπαρτο κάστρο της Τροίας όποιος δεν νιώθει μέσα του χιλιάδες χρόνια ιστορίας, ιστορίας που πέρασε και χιλιάδες χρόνια ιστορίας, ιστορίας που έρχεται δεν μπορεί να είναι εθνικιστής.”

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Και τα 2 αποσπάσματα έχουν δημοσιευθεί αρχικά στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”, τον Οκτώβριο του 1998 και τον Νοέμβριο του 1999, είκοσι και πλέον χρόνια πριν…

Exit mobile version