Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζεται το δυσμενές οικονομικό κλίμα και με τη Νέα Δημοκρατία

Συνεχίζεται το δυσμενές οικονομικό κλίμα και με τη Νέα Δημοκρατία

Η καταστροφή της οικονομίας επί ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται ευλαβικά επί Νέας Δημοκρατίας, ενός ΣΥΡΙΖΑ με μπλε κορδέλες, μιας παράταξης με την ίδια ανθελληνική και εθνομηδενιστική ατζέντα/

Με στοιχεία έως τις 8 Νοεμβρίου 2019 από τα 14 προγράμματα του ΟΑΕΔ που παραμένουν ανοιχτά αυτή την περίοδο μένουν κενές σχεδόν 55 χιλιάδες θέσεις. Αναλυτικά δεν έχουν υποβληθεί οι ανάλογες αιτήσεις από όλα τα εμπλεκόμενα και ενδιαφερόμενα μέρη, όπως οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επιχειρήσεις που προφανώς πρέπει και να πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης.

Επιπροσθέτως τα προγράμματα αυτά προϋποθέτουν αρκετά σκληρούς όρους ένταξης με αποτέλεσμα να μειώνουν δραστικά τους δυνητικούς αποδέκτες τους, είτε είναι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να εργαστούν είτε είναι επιχειρήσεις που σχεδιάζουν να προσλάβουν προσωπικό.

Όμως η βασική αιτία για την αποτυχία αυτών των προγραμμάτων είναι το γενικότερο άσχημο οικονομικό κλίμα που επικρατεί στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό χώρο. Άλλωστε ποιά επιχείρηση θα προσλάβει προσωπικό για να ωφεληθεί μόνο από ορισμένη διάρκεια επιδότησης από τον ΟΑΕΔ σε μια συνεχώς καταρρέουσα οικονομία;

Δυστυχώς μόνο με τις πομπώδεις ανακοινώσεις και προπαγανδιστικές δηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας ότι η οικονομία αναπτύσσεται δεν μπορεί να συμβεί και το ίδιο στην πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικά:

1. Σε καμία παραγραφή έστω και μέρους της δυσβάστακτης υπερφορολόγησης που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προέβη η Νέα Δημοκρατία. Το αριστεροδεξιό τους κράτος έχει συνέχεια και στην υπερφορολόγηση.

2. Η ρύθμιση των 120 δόσεων αποδείχθηκε μια τεράστια αποτυχία για το εγχώριο καθεστώς. Άλλωστε ποιός πολίτης θα δεχόταν να καταβάλει 150 και 200 ευρώ το μήνα για να καλύψει την προηγούμενη άθλια υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί προσφάτως περισσότερα ληξιπρόθεσμα χρέη που στραγγαλίζουν τους φορολογούμενους.

3. Η Ελλάδα βρίσκεται σε συνεχή αποπληθωρισμό που αποδεικνύει, βάσει και της θεωρίας της οικονομικής επιστήμης, ότι η ανάπτυξη είναι αναιμική και ότι βαθιές στρεβλώσεις κυριαρχούν στην οικονομική δραστηριότητα. Άλλωστε ο κύριος λόγος της μείωσης των τιμών λόγω αποπληθωρισμού στην Πατρίδα μας συμβαίνει λόγω της εξαφάνισης διαθέσιμου εισοδήματος λόγω των καταστροφικών μνημονίων που μείωσαν δραστικά τους μισθούς και τις συντάξεις.

4. Η εφορία, που στην ουσία είναι η εισπρακτική εταιρία των διεθνών τοκογλύφων ΑΑΔΕ, έχει επισπεύσει τους πλειστηριασμούς της ακίνητης περιουσίας των επιχειρήσεων εις κύριο όφελος των ξενοκρατούμενων τραπεζών.

5. Βάσει του νέου νομοσχεδίου για την “διεθνή προστασία” οι λαθρομετανάστες θα δικαιούνται ή και μπορεί να προηγούνται λόγω προϋποθέσεων στον ΟΑΕΔ για εύρεση εργασίας.

Συμπερασματικά η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει πραγματική ώθηση στην Ελληνική Οικονομία είναι η Χρυσή Αυγή με την αποκατάσταση των αδικιών της υπερφορολόγησης από το αριστεροδεξιό καθεστώς και την προτεραιότητα για οικονομική ανάπτυξη στους Έλληνες στην Πατρίδα τους.

Exit mobile version