Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δήλωση κ. Τάκη Μιχαλόλια για την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας & την απολογία του Συναγωνιστή Ν. Μιχαλολιάκου

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, κ. Τάκης Μιχαλόλιας δήλωσε στην “Real News” για την ολοκλήρωση της αποδεικτικής διαδικασίας και την απολογία του Νικόλαου Γ. Μιχαλολιάκου:

«Η εικόνα της αποδεικτικής διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι τελείως διαφορετική από αυτή που εδώ και 5 σχεδόν έτη η πλειονότητα των ΜΜΕ επιχειρεί να καλλιεργήσει στην ελληνική κοινή γνώμη.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας δεν περιείχαν τίποτε περισσότερο από γενικότητες και υπεραπλουστεύσεις, οι οποίες δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και καταπίπτουν μέσα στο πλήθος των αντιφάσεών τους.

Στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων η υπεράσπιση ζήτησε την αναπαραγωγή του συνολικού περιεχομένου των επίμαχων ομιλιών και όχι κακότεχνα συραμμένων αποσπασμάτων που διοχετεύονταν στα ΜΜΕ. Από το περιεχόμενο αυτό καταδεικνύεται ότι πρόκειται για αμιγώς πολιτικές ομιλίες που ενίοτε περιέχουν ρητορικά σχήματα, ουδέν όμως το παράνομο και ποινικά αξιόμεπτο.

Η θέση αυτή της υπερασπίσεως επικυρώθηκε και από την υπ’ αριθ. 850/2019 απόφαση του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου η οποία ήδη αποτελεί μέρος της δικογραφίας.

Οι μάρτυρες υπερασπίσεως ανέλυσαν με παραστατικό τρόπο τη δομή και τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής, που ήταν λειτουργία πολιτικού κόμματος και όχι εγκληματικής οργάνωσης.

Εις ό, τι αφορά την απολογία του Νικόλαου Μιχαλολιάκου, αυτή στηρίχθηκε σε ακλόνητα ντοκουμέντα, ήτοι αφενός μεν στις επί 25ετία και πλέον τοποθετήσεις του τόσο εντός όσο και εκτός των γραφείων του κόμματος για πολιτικό αγώνα μέσα στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι, αφετέρου δε στις κομματικές εγκυκλίους που επέτασσαν την απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας σε κάθε κομματική δραστηριότητα.

Με τα όσα παρέθεσε, ο Γενικός Γραμματέας εξέθεσε τους πολιτικούς διώκτες της Χρυσής Αυγής και τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις οι οποίες τον Σεπτέμβριο του 2013 οδήγησαν στη δίωξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με προφανή στόχο την ανάσχεση της μεγάλης ανόδου του κόμματος.

Εξήγησε με σαφήνεια την πολιτική του διαδρομή, η οποία αρχήθεν εμφορείτο από τις αξίες του Ελληνικού Εθνικισμού και την προάσπιση των εθνικών μας θεμάτων».

Exit mobile version