Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί ξεφορτώθηκαν άρον άρον τα Ελληνικά ομόλογα οι γαλλικές τράπεζες;

Γιατί ξεφορτώθηκαν άρον άρον τα Ελληνικά ομόλογα οι γαλλικές τράπεζες;

Τα φούμαρα της Standard&Poor’s για την αναβάθμιση της αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών και για την συνεχιζόμενη ανάκαμψη της οικονομίας και της θετικής προδιάθεσης για ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας δεν έπεισε στο ελάχιστο την Société Générale που όχι μόνο σύστησε στους επενδυτές της άμεσα να ξεφορτωθούν τα Ελληνικά ομόλογα αλλά πούλησε και η ίδια τις θέσεις της σε αυτά.

Στις 8 Νοέμβριου 2019 οι αναλυτές της η Société Générale δεν πείστηκαν από την φαινομενικά θετική απόδοση των Ελληνικών ομολόγων όπως και από τις σικέ αναβαθμίσεις της Standard& Poors για τις Ελληνικές τράπεζες και γενικότερα για την οικονομία στην Ελλάδα.

Έτσι η γαλλική τράπεζα η Société Générale όχι μόνο σύστησε στους επενδυτές της άμεσα να ξεφορτωθούν τα Ελληνικά ομόλογα 10ετίας, αλλά πούλησε και ή ίδια τις θέσεις της σε αυτά. Παράλληλα η UBS χαρακτηρίζει την Ελλάδα του Μητσοτάκη επενδυτική θέση προς αποφυγήν και συστήνει την άμεση πώληση όλων των Ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Συμπερασματικά στην χρηματοπιστωτική αγορά το βαρόμετρο της αληθινής κατάστασης μιας οικονομίας φαίνεται από την θέση των κύριων θεσμικών επενδυτών και όχι από τις άκρως αμφιλεγόμενες αυξομειώσεις βραχυπρόθεσμων ομολόγων, ούτε από τις αμφισβητούμενες αναβαθμίσεις οίκων αξιολόγησης.

Δυστυχώς η Πατρίδα μας έχει διαχρονικά διαλυθεί οικονομικά από το καθεστώς των πολιτικάντηδων με σημερινό εκπρόσωπο τον Μητσοτάκη. Μόνη διαφορετική πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει πραγματική αξία στην Ελληνική Οικονομία είναι η Χρυσή Αυγή.

Exit mobile version