Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερώτηση Ευρωβουλευτή Χρυσής Αυγής, Αθανάσιου Κωνσταντίνου για τα μέτρα κατά της Ρωσίας και την εύνοια στην Τουρκία

Ερώτηση Ευρωβουλευτή Χρυσής Αυγής, Αθανάσιου Κωνσταντίνου για τα μέτρα κατά της Ρωσίας και την εύνοια στην Τουρκία

Η Ε.Ε. με διάφορες αφορμές και ειδικώς λόγω της εμπλοκής της Ρωσίας στην Συρία, έλαβε σκληρά οικονομικά μέτρα και της έχει επιβάλλει εμπάργκο. Ένα εμπάργκο, που κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, εμποδίζοντας τις οικονομικές δραστηριότητες με την Ρωσία, σε εποχή μάλιστα σοβαρής οικονομικής κρίσης για την χώρα.

Διαφωνούμε με τα μέτρα αυτά, όπως διαφωνούμε και με την τοποθέτηση της Ρωσίας, σε θέση «εχθρού»  της Ευρώπης.

Πρόσφατα διαπιστώθηκε κλιμακούμενη εμπλοκή της Τουρκίας στην Συρία. Μια εμπλοκή που η Ε.Ε. επίσης ψέγει. Η Τουρκία προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις εναντίον της ΕΕ και εξελίσσεται σε βασικό σύμμαχο της Ρωσίας στο Συριακό ζήτημα.

Ειδήσεις για πιθανά τουρκικά εγκλήματα πολέμου, βρίσκονται καθημερινά στην ειδησεογραφία. Ταυτόχρονα μαθαίνουμε ότι η VW θα αναβαθμίσει την συνεργασία της με την Τουρκία, με νέα εργοστάσια κλπ.

Απορούμε λοιπόν: Γιατί υπάρχει τόσο σκληρή στάση απέναντι στην Ρωσική Ομοσπονδία (χώρα βασικό ενεργειακό προμηθευτή της Ένωσης)  και της επιβάλλεται εμπάργκο, ενώ  απέναντι στην Τουρκία ουσιαστικά υπάρχουν μόνο διπλωματικές νουθεσίες;

Αυτό αποτελεί  μια διπρόσωπη πολιτική, που δεν αρμόζει στις αξίες της Ένωσης.

Προτίθεται να πάρει οικονομικά μέτρα και να επιβάλλει εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα και στις εξαγωγές, όπως έπραξε με την Ρωσία; Και αν όχι, γιατί;

Exit mobile version