Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ενισχύονται οι δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου της Τουρκίας

Ενισχύονται οι δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου της Τουρκίας

Διευρύνεται η υπεροπλία της Τουρκίας και στον ηλεκτρονικό πόλεμο αφού πρόσφατα, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής εταιρίας Aselsan, ο τουρκικός στρατός παρέλαβε ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, το REDET II (Radar Elektronik Destek/Elektronik Taarruz).

Στις 11 Νοεμβρίου 2019, σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκριτου πόρταλ άμυνας, ασφάλειας & διπλωματίας defencereview.gr, ο τουρκικός στρατός παρέλαβε ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου με ονομασία REDET II (Radar Elektronik Destek/Elektronik Taarruz). Επιπροσθέτως είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι το REDET II κατασκευάζεται από την εγχώρια τουρκική πολεμική βιομηχανία, συγκριμένα σε αυτή την περίπτωση την Aselsan.

Αναλυτικά το REDET II είναι ένα αυτοκινούμενο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που εκτελεί αποστολές ηλεκτρονικής υποστήριξης με ικανότητα εντοπισμού, υποκλοπής και αναγνώρισης και καταστολής μέσω παρεμβολών εχθρικών ραντάρ.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο η Προεδρία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) ανακοίνωσε την παράδοση έντεκα (11) αυτοκινούμενων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου MILKAR-3A3 με δυνατότητες παρεμβολών αλλά και δημιουργίας ψευδών στόχων στα αντίπαλα συστήματα ραντάρ.

Παράλληλα με τον τουρκικό στρατό, η τουρκική πολεμική αεροπορία διατηρεί σε υπηρεσία από τις αρχές του 2016 το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Koral με ικανότητες συλλογής πληροφοριών (ELINT : Electronic Intelligence), Ηλεκτρονικών Μέσων Υποστήριξης (ESM : Electronic Support Measures) και Ηλεκτρονικής Επίθεσης (ΕΑ: Electronic Attack) με σύστημα παρεμβολής.

Συμπερασματικά η αυτοδύναμη ανάπτυξη της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας δημιουργεί την παραγωγή προηγμένων οπλικών συστημάτων και συστημάτων υποστήριξης μάχης που δυστυχώς αποτελούν μέγιστη απειλή για την ασφάλεια του πληθυσμού και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος.

Η μόνη πολιτική δύναμη που υποστηρίζει την εγχώρια παραγωγή οπλικών συστημάτων που να ανταποκρίνονται άμεσα στο αμυντικό δόγμα της Πατρίδας μας είναι η Χρυσή Αυγή.

Θεόδωρος Γ. Κωστής
Δρ Αμυντικών Τεχνολογιών

Exit mobile version