Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τι ΔΕΝ θα συζητηθεί στο επικείμενο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Τι ΔΕΝ θα συζητηθεί στο επικείμενο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 13ου συνεδρίου της ΝΔ ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή, που συνεδρίασε σήμερα. Με σύνθημα «Το μέλλον αρχίζει τώρα», το συνέδριο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 29/11 έως την Κυριακή 1/12 στο Metropolitan Expo του Αεροδρομίου Αθηνών.

Όπως ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ, την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Το Σάββατο 30/11, οι εργασίες θα συνεχιστούν με τις ομιλίες των εκπροσώπων των κομμάτων. Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθούν οι εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών και οι τοποθετήσεις των συνέδρων στο πλαίσιο των δύο θεματικών ενοτήτων του Συνεδρίου:

Ι. «Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον Λαϊκισμό».

ΙΙ. «Πολιτική για τους πολίτες: Δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας».

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, την πρώτη ημέρα θα μονοπωλήσει η μάχη κατά του «λαϊκισμού», όπου «λαϊκιστής» στην πολιτικώς «ορθή» γλώσσα, είναι όποιος αντιστέκεται στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων – στην πραγματικότητα μόνον οι Εθνικιστές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως η δεύτερη θεματική ενότητα με τίτλο «Πολιτική για τους πολίτες», όπου αξίζει να δούμε ποιες είναι οι προκλήσεις – για την ΝΔ – του σύγχρονου κόσμου. Διαβάζουμε λοιπόν τους τίτλους κάποιων εισηγήσεων:

– «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και καθορίζει τη ζωή μας»
– «Η σημασία της αποφυγής των πλαστικών μιας χρήσης για την προστασία και το μέλλον των θαλασσών μας»
– «Πράσινη τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη»
– «Το εργασιακό περιβάλλον στην ψηφιακή εποχή»
– «Νέες τεχνολογίες και ίσες ευκαιρίες»
– «Ψηφιακές δεξιότητες: Προκλήσεις και νέες προοπτικές»

Θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει ότι λείπουν αρκετά από την παραπάνω λίστα. Απευθυνόμαστε όμως στην κοινή λογική και θέτουμε ένα απλό ερώτημα: Ποια είναι η Νο.1 πρόκληση του σύγχρονου κόσμου για τον Ελληνισμό αυτή την στιγμή; Ακριβώς αυτή που φαντάζεστε και φυσικά λείπει από τις εισηγήσεις του Συνεδρίου της ΝΔ: Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ!

Και τι θα είχε άραγε να πει η Νέα Δημοκρατία για την μεγάλη αυτή πρόκληση που αγγίζει τα όρια της απειλής για το μέλλον της Ελλάδας όπως την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα; Απολύτως τίποτα. Το πολύ-πολύ να επαναλάμβανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πόσο θέλει να δει την κοινωνία μας να μετατρέπεται σε «πολυπολιτισμική»!

Καμία ενότητα για την υπογεννητικότητα επίσης, την τουρκική απειλή, τα εθνικά μας ζητήματα. Μονάχα «κλιματική αλλαγή» και «πράσινες τεχνολογίες» που θυμίζουν περισσότερο τον Γιωργάκη Παπανδρέου, τον ΣΥΡΙΖΑ ή κάποια ΜΚΟ του George Soros.

Ν.Κ.

Exit mobile version