Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποια ανάπτυξη με Νέα Δημοκρατία; Μερικής απασχόλησης δύο στις τρείς προσλήψεις

Ποια ανάπτυξη με Νέα Δημοκρατία; Μερικής απασχόλησης δύο στις τρείς προσλήψεις

…Δηλαδή χειρότερα κι από ΣΥΡΙΖΑ!

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία η πλειοψηφία των νέων προσλήψεων είναι μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης καταρρίπτοντας τον μύθο της μαγικής οικονομικής ανάπτυξης που θα ερχόταν αν οι πολίτες ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία για να διώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 9 Νοέμβριου 2019, με στοιχεία από το έγκριτο οικονομικό πόρταλ “sofokleous.gr”, τα στοιχεία του συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ” έδειξαν ότι σχεδόν το 70% των νέων προσλήψεων για τον Οκτώβριο του 2019 ήταν μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, δηλαδή πρόκειται για εκτίναξη των ποσοστών της μερικής απασχόλησης που υποσκελίζει ακόμη και τις άκρως καταστροφικές εργασιακές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ακρίβεια η ανασφάλεια της μερικές και εκ περιτροπής απασχόλησης στις μέρες της Νέας Δημοκρατίας είναι με μεγάλη πιθανότητα η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα!

Χρησιμοποιώντας αναλυτικά στοιχεία από τις συμβάσεις περίπου 250 χιλιάδων προσλήψεων τον περασμένο Οκτώβριο, σχεδόν οι μισές (49,26%) ήταν μερικής απασχόλησης και άλλες περίπου τριάντα τρείς χιλιάδες (13,52%) εκ περιτροπής. Δηλαδή το άθροισμα της μερικής και της εκ περιτροπής απασχόλησης πλησιάζει το εξαιρετικά δυσμενές ποσοστό του 63% για την Ελληνική οικονομία.

Γενικότερα από τις αρχές του 2019 έως σήμερα η ποσοστιαία κατανομή νέων προσλήψεων για μερική και εκ περιτροπής εργασία είναι 54,45%! Προφανώς οι αντίστοιχοι μισθοί τείνουν να κυμαίνονται στο ευτελές για το σημερινό κόστος ζωής ποσό των 300 ευρώ καταρρίπτοντας την προεκλογική εξαπάτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για “πολλές και καλά αμειβόμενες δουλειές”.

Παράλληλα αρκετά ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τον περασμένο μήνα σχεδόν οκτώ χιλιάδες (8000) χιλιάδες συμβάσεις πλήρους εργασίας μετατράπηκαν σε μερικής απασχόλησης (περίπου 6000) και εκ περιτροπής (περίπου 2000).

Σας να μην έφταναν τα παραπάνω το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» κατέγραψε κατά τον Οκτώβριο του 2019 αισθητή μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα με αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων έναντι αποχωρήσεων κατά περίπου 12600 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Δυστυχώς πάλι εδώ καταγράφηκε ένα αρνητικό ρεκόρ αφού το παραπάνω αρνητικό ισοζύγιο εμφανίστηκε ως το χειρότερο από το 2001!

Συμπερασματικά οι πολίτες έπεσαν στην παγίδα της εξαπάτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των δημαγωγών της Νέας Δημοκρατίας και αντί για “πολλές και καλά αμειβόμενες δουλειές” έλαβαν λίγες και ευτελώς αμειβόμενες υποαπασχολήσεις. Η μόνη πολιτική δύναμη που διαθέτει την ενσυναίσθηση των εργασιακών αναγκών των Ελλήνων για την άνετη διαβίωση τους στην Πατρίδα τους είναι η Χρυσή Αυγή.

Θ.K.

Exit mobile version