Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα εισβολή του «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ

Νέα εισβολή του «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ

Για κυρώσεις μας λέγανε όπως και για αυστηρές προειδοποιήσεις προς την Τουρκία και σήμερα, λίγες ημέρες μετά την συνάντηση του Τραμπ με τον Ερντογάν, η Τουρκία συνεχίζει απτόητη τις προκλητικές της κινήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ με τον αντιπρόεδρο της χώρας να ανακοινώνει την έναρξη της παράνομης  δραστηριότητας του γεωτρύπανου «Πορθητής» (Φατίχ) στα ανοιχτά των ακτών της βορειοανατολικής Κύπρου, ενώ ακόμα ένα τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο, το Γιαβούζ, βρίσκεται στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Κύπρου.

Μια κίνηση ξεκάθαρα εχθρική που δείχνει ότι η Τουρκία, όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την εθνική κυριαρχία της Κύπρου στην περιοχή, αλλά για εκείνη δεν υφίσταται καν ως κρατική οντότητα.

Η νέα αυτή εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ επιβάλλει μια στροφή 180 μοιρών στην εξωτερική μας πολιτική. Γιατί δεν είναι μόνον η ΑΟΖ της Κύπρου που τίθεται υπό αμφισβήτηση από την Τουρκία, είναι και το μισό Αιγαίο! Και εάν δεν αλλάξουν άμεσα ρότα οι ελλαδικές κυβερνήσεις, τότε είναι ζήτημα χρόνου να εισβάλλει ο «Πορθητής» και εκεί, ώστε να ανοίξει και επίσημα η συζήτηση περί “συνεκμετάλλευσης” του Αιγαίου.

Υ.Γ. Ανήμερα της επετείου της ίδρυσης του Ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Β. Κύπρο μας, τουρκικά F16 παραβίαζαν τον εναέριο χώρο πάνω από ελληνικό έδαφος στο Καστελόριζο. Την ίδια στιγμή στο γραικυλιστάν, οι ραγιάδες συνεχίζουν το επικίνδυνο παραμύθι της ελληνοτουρκικής «φιλίας».

Exit mobile version