Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Μητσοτάκης «ξέπλυνε» την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Μητσοτάκης «ξέπλυνε» την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών

Άρθρο της εφημερίδος “Δημοκρατία”: Δεν είπε λέξη στον Ζάεφ για τη συμφωνία και του υποσχέθηκε ότι θα μεσολαβήσει και στον Μακρόν να πάρει πίσω το βέτο!

O δυνηρή έκπληξη και διάχυτη απογοήτευση προκαλεί η θεαματική μεταστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη «ξέπλυνε» ουσιαστικά την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, προσφέροντας ένα γενναιόδωρο άλλοθι στους ερασιτεχνικούς και εθνικά επιζήμιους χειρισμούς του ολέθριου διδύμου Τσίπρα – Κοτζιά.

Ως μη όφειλε μάλιστα, όπως έσπευσε να αποκαλύψει μετά τη συνάντηση ο συνομιλητής του, ώστε να κατοχυρώσει δημόσια την ελληνική δέσμευση, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα πιέσει προσωπικά προς πάσα κατεύθυνση, ακόμα και στην πλευρά του Γάλλου προέδρου Εμ. Μακρόν, που έχει θέσει βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε., προκειμένου να υποχωρήσει σε πιο ευνοϊκές θέσεις και να απαγκιστρωθεί το θέμα από τη διπλωματική ακινησία.

Από την καρδιά της Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός, ο οποίος προειδοποιούσε προεκλογικά ότι σε περίπτωση παραβίασης των όρων της συμφωνίας από τους Σκοπιανούς ήταν αποφασισμένος να θέσει βέτο, εμφανίστηκε, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Μαξίμου, «να επαναλαμβάνει την κριτική του στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Όταν, όμως, η συζήτηση μπήκε στο «διά ταύτα», δήλωσε απολύτως ευθυγραμμισμένος με τη σκληρή γραμμή Ουάσινγκτον – Βερολίνου, ότι «από τη στιγμή που δεσμεύει τις δύο χώρες και είναι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία, πρέπει να εφαρμοστεί και να αποφευχθούν ενέργειες που συντηρούν την ένταση».

Exit mobile version