Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αρνητική έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα – Ζητούν να μειωθεί το αφορολόγητο

Αρνητική έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα - Ζητούν να μειωθεί το αφορολόγητο

Το ΔΝΤ αναμένει το πρωτογενές πλεόνασμα να διαμορφωθεί φέτος στο 3,7%, αλλά το 2020 αναμένεται να μειωθεί στο 3,1%, το 2021 στο 2,7% και το 2022 στο 2,6%

Κατώτερη των προσδοκιών αναμένει την ανάπτυξη της Ελλάδας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,αφού εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί στο 1,8% το 2019 (έναντι στόχου για 2%) και 2,3% το 2020 (έναντι στόχου για 2,8% στον προϋπολογισμό).

Η μείωση αυτή στις εκτιμήσεις αποδίδεται στις αδύναμες ιδιωτικές επενδύσεις και της υποεκτέλεσης των δημόσιων επενδύσεων, ενώ σημαντικό βαρίδι της ανάπτυξης είναι τα δυσμενή δημογραφικά και η χαμηλή παραγωγικότητα. Από την άλλη όμως, αναμένει υπέρβαση του φετινού στόχου για 3,5% στο πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά η απόδοση θα υποχωρήσει από το 2020.

Το ΔΝΤ βλέπει επίσης σημαντικούς και αισθητούς κινδύνους σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, όπως ο αυξανόμενος προστατευτισμός και η αδύναμη παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ ειδική αναφορά κάνει στα εμπόδια των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση και της ενδεχόμενης περαιτέρω επιδείνωσης των ισολογισμών των τραπεζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ BANKINGNEWS.GR

Exit mobile version