Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η αμερικανόδουλη πολιτική Μητσοτάκη απομονώνει τους Έλληνες από εκατοντάδες εκατομμύρια Ορθόδοξους

Η αμερικανόδουλη πολιτική Μητσοτάκη απομονώνει τους Έλληνες από εκατοντάδες εκατομμύρια Ορθόδοξους

Με την αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ουκρανίας, που καταργεί μία απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, σχεδόν τετρακοσίων ετών και με την σύμφωνη γνώμη σε αυτό της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τις ευλογίες της πολιτικής εξουσίας, απομονώνεται ο Ελληνισμός από εκατοντάδες εκατομμύρια Ορθοδόξων. Οι μόνοι που είναι ευχαριστημένοι από αυτή την εξέλιξη είναι οι Αμερικάνοι και οι Τούρκοι!

Για να αναλογισθείτε το μέγεθος της υποτέλειας ακόμη και επί τουρκοκρατίας αναγνώριζε πλήρως τα δικαιώματα του Πατριαρχείου της Μόσχας στην Ουκρανία ο Έλληνας Πατριάρχης της Κωνσταντινουπόλεως, επί αμερικανοκρατίας όχι!

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Μόσχας και η ανακοίνωση της Ρωσικής πρεσβείας έχει ως εξής:

«Οι τελευταίες απροκάλυπτες παρεμβάσεις Αμερικανών αξιωματούχων στα θέματα που απασχολούν έντονα τις ορθόδοξες εκκλησίες επιβεβαιώνουν πλήρως τη δήλωση του Ρώσου ΥΠΕΞ Σ. Λαβρόβ για το ρόλο της Ουάσιγκτον στην παραχώρηση αυτοκεφαλίας στους Ουκρανούς σχισματικούς και τις προσπάθειες των ΗΠΑ να προωθούν περαιτέρω ρήγμα στην παγκόσμια Ορθοδοξία.

Εκπλήττει η ευκολία με την οποία οι Αμερικανοί διπλωμάτες τοποθετούνται για το λεπτό και περίπλοκο αυτό ζήτημα που έχει διχάσει ακόμα και τους κληρικούς και διακεκριμένους θεολόγους. Τέτοια αλαζονική (όπως συνήθως), επιφανειακή, ερασιτεχνική αντιμετώπισή του αποκαλύπτει την κερδοσκοπική προσέγγιση της Ουάσιγκτον που περιφρονεί, εκ των πραγμάτων, την ενότητα της Ορθοδοξίας και συνειδητά την υπονομεύει.

Οι ΗΠΑ δεν διστάζουν να παρεμβαίνουν στις εκκλησιαστικές πτυχές του θέματος, εργαλειοποιώντας τη θρησκεία, ενώ ακόμα και η ίδια Ελληνική Κυβέρνηση δηλώνει: «Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

Αντί γελοίων κατηγοριών περί της «ρωσικής υβριδικής απειλής», οι Αμερικανοί αξιωματούχοι καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα, όπως η εξάλειψη των τραγικών συνεπειών για την ευρωπαϊκή ήπειρο από την αποσταθεροποιητική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και αλλού.»

Exit mobile version